AcasăPoliticaCum vrea Florin Cîţu să rezolve criza politică: mai TAIE din ministere!

Cum vrea Florin Cîţu să rezolve criza politică: mai TAIE din ministere!

Florin-CituCum vrea Florin Cîţu să rezolve criza politică: mai TAIE din ministere!

Florin Cîţu, care, sâmbătă, a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL, caută acum să rezolve criza politică. Cu USR-PLUS care, practic, a părăsit coaliţia de guvernare, premierul este pus în situaţia de a numi noi miniştri pentru portofoliile conduse acum de interimari.

Şeful Guvernului nu a exclus varianta de a mai tăia din ministere, în cazul în care USR-PLUS nu revine la sentimente mai bune.

Se vor renegocia ministerele?

Cîțu a anunțat că este luată în calcul varianta unui Guvern cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. „Și acum, cu mai puțini secretari de stat, funcționează foarte bine”, a declarat premierul, duminică.

Este o posibilitate. Eu întotdeauna cred într-un stat suplu, cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. Și acum, cu mai puțini secretari de stat, funcționează foarte bine, nu a explodat nimic, România merge mai departe”, a declarat premierul, duminică, la Romexpo.

În ceea ce privește o renegociere a ministerelor, Cîțu a afirmat că până la o discuție despre asta, este nevoie mai întâi de partenerii de coaliție din USR PLUS: „Le luăm pe rând, întâi să avem parteneri de discuție, după aceea vedem cum le așezăm. Mai întâi, partenerii noștri să renunțe la alianța cu AUR și PSD”.

Vrea o majoritate parlamentară

Florin Cîţu a adăugat că va negocia cu toate forțele parlamentare pentru a forma o majoritate, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci va trece la negocieri ”la bucată” cu parlamentari.

Există și metoda de a convinge parlamentarii responsabili care își dau seama că nu este normal să lași România fără Guvern în prag de iarnă”, a afirmat Florin Cîțu.

Sâmbătă, premierul spusese că va merge în Parlament cu miniștrii care vor fi schimbați în urma retragerii USR PLUS din coaliția de guvernare și nu a exclus ca printre propunerile de noi miniștri să fie și „profesioniști”, neafiliați politic.

Pe de altă parte, el a admis că are unele nemulțumiri și față de alți miniștri, dar a refuzat să spună care sunt aceștia, afirmând că mai întâi vrea să aibă discuții în Biroul Executiv al PNL.

author avatar
Andrei Ștefan
435 afisari

2 COMENTARII

  1. OMG, aceasta persoana inca mai e sub influente? Oare gandeste, sau doar repeta ce i se spune, precum un celebru acum, Bidan.

  2. Să vezi ce revoluție îți dăm
    supermene în izmene pârțu. Să vezi când vom ieși cu sutele de mii si vom veni peste voi. Ia să vezi. Pune-ți chiloți de tablă că e de rău.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger