AcasăPoliticaCum vrea Cioloş să convingă PNL şi PSD să-i voteze Guvernul: "Poate...

Cum vrea Cioloş să convingă PNL şi PSD să-i voteze Guvernul: „Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi”

iohannis-ciolos Cum vrea Cioloş să convingă PNL şi PSD să-i voteze Guvernul: "Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi"

Dacian Cioloș, cel care a fost desemnat de Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, le-a transmis un mesaj ferm liberalilor şi social-democraţilor, înainte de reluarea discuţiilor, de luni.

Liderul USR le-a cerut celor de la PSD și PNL să voteze guvernul monocolor. Cioloș le cere să-și facă un calcul pragmatic, să lase USR-ul să înfrunte situația foarte grea în care se află România ”poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi”.

Ce argumente are Cioloş pentru un Guvern USR?

Sunt conștient că există o aversiune și o nervozitate la adresa noastră în PNL încă din campaniile electorale din 2019 și 2020. Acum, guvernul monocolor al USR poate fi o soluție pentru ieșirea din criză.

Lăsați-ne pe noi să înfruntăm această iarnă și gândiți pragmatic la cea mai bună soluție politică pentru a salva ce se mai poate salva din proiectul politic început anul trecut. Indiferent de situație, cred că și pentru PSD tot noi putem fi o soluție pentru a depăși lunile care urmează. 

Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control și vă vom permite să vă numărați liniștiți procentele. Oricum ar fi, ieșiți în câștig, pentru că sunt convins că nu vreți să vă treziți pe tavă cu o țară demolată”, a scris Cioloș.

Cu ce miniştri vine Cioloş?

În ceea ce ne privește, voi prezenta Biroului Național USR și Comitetului Politic USR o listă de miniștri și o vom vota pentru a ajunge în Parlament. Vom merge până la capăt, pentru că avem de ales dacă respectăm mecanismele politice, funcționarea democrației și interesele de moment ale unor actori politici.

Să nu vă închipuiți că am ajuns noi să formăm un guvern monocolor pentru că nimeni altcineva nu-și dorește să ocupe scaune de miniștri.

Am ajuns pentru că, în contextul momentului, noi facem mai puține calcule politice decât celelalte partide despre care cred că, pur și simplu, sunt captive propriilor analize și speranței că la sfârșit vor avea de câștigat mai mult decât competitorii lor.

Noi suntem mult mai sensibili la critică și la interacțiunea cu publicul nostru și am fost împinși în față de această gândire optimistă și curajoasă.

Vom vedea la sfârșit cine a avut dreptate, dar nu regretăm niciun moment faptul că am făcut acest pas, pentru că trebuie să existe o parte a societății și a politicului care să creadă că se poate chiar și atunci când pare că nu mai există speranță.

De aceea mergem noi până la capăt. Pentru că cetățenii României trebuie să știe că, indiferent de cât de dificilă este situația politică, mereu va exista cineva care să-si asume rezolvarea respectivei situații. Astăzi, suntem noi. Mâine, pot fi alții”, a mai zis liderul USR.

Cioloș prezintă luni în Parlament programul de guvernare

Dacian Cioloș va merge luni în Parlament să prezinte programul de guvernare USR și lista de miniștri pentru care va cere votul de învestitură, anunță USR vineri, într-un comunicat.

Negocierile cu PNL și UDMR au eșuat înainte de a începe, după ce liderii celor două formațiuni, Florin Cîțu și Kelemen Hunor au declarat că nu vor susține un guvern condus de Dacian Cioloș.

Biroul Național al USR s-a întrunit, vineri, la solicitarea premierului desemnat Dacian Cioloș și a stabilit calendarul pentru zilele următoare, potrivit comunicatului.

author avatar
Andrei Ștefan
240 afisari

1 COMENTARIU

  1. Desemnarea lui Ciolos ca Prim Ministru, o alta bataie de joc la adresa poporului roman, marca Johanis

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger