AcasăPoliticaCum vrea Augustin Zegrean să schimbe formarea executivului după o moțiune de...

Cum vrea Augustin Zegrean să schimbe formarea executivului după o moțiune de cenzură: „Aşa ar putea pleca azi guvernul”

augustin zegreanCum vrea Augustin Zegrean să schimbe formarea executivului după o moțiune de cenzură: „Aşa ar putea pleca azi guvernul”

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, a afirmat că ar fi necesară o schimbare a procedurii depunerii moţiunii de cenzură pentru formarea rapidă a unui guvern.

Mai exact, Augustin Zegrean vrea ca moțiunea de cenzură să aibă și propunere de prim-ministru.

Ultima moţiune de cenzură din România a fost votată la începutul lunii octombrie, iar scorul a fost unul zdrobitor pentru Guvernul condus de Florin Cîţu: 281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură.

Moţiunea a fost depusă de PSD, iar pentru ea au votat parlamentarii AUR, dar şi cei ai USR. Doar UDMR şi minorităţile naţionale s-au abţinut de la vot. De atunci, însă, România este în criză guvernamentală.

Moțiunea de cenzură să includă și propunerea de premier

Augustin Zegrean a dezvăluit o soluţie care, pe viitor, ne-ar asigura un Guvern cu puteri depline, imediat după trecerea unei moţiunii de cenzură.

„Sunt altele care ar trebui modificate şi dacă o să mă întrebe, am să le spun. De exemplu, ar fi de modificat sistemul de moțiune de cenzură. Ar trebui făcută o moțiune constructivă, în sensul că cel care vine şi propune moţiunea de cenzură să spună cine va fi primul ministru şi programul de guvernare. Aşa ar putea pleca azi guvernul şi mâine ar putea lua locul altul”, a propus Augustin Zegrean la Antena 3.

author avatar
Andreea Vlad
471 afisari

1 COMENTARIU

  1. Băi, tată, băi, dar ăsta cine o mai fi de se pricepe la toate???
    Moțiunea este una, propunerea alta. CÂT DE TÂMPIT POATE FI CHIORPETELE ĂSTA?????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger