AcasăPoliticaCum vede un ministru PNL nemulțumirile pe tema bugetului. Popescu: ”Nu se...

Cum vede un ministru PNL nemulțumirile pe tema bugetului. Popescu: ”Nu se poate acest lucru pentru toată lumea”

sursa foto: Facebook

Pe fondul informațiilor apărute recent în spațiul public, cu privire la anumite nemulțumiri în rândul unor miniștri, pe tema alocărilor bugetare (DETALII AICI), șeful liberal de la Ministerul Energiei spune clar că nu este un buget care să mulțumească pe toată lumea. Dar nici unul austeritate – cum a acuzat, în ultimele zile, PSD-ul.

Și că e firesc, până la urmă, ca toți șefii de ministere să își dorească sume cât mai mari când vine vorba despre alocări bugetare. Doar că ar trebui să se aibă în vedere încadrarea în ținta de deficit. ”Când ai un deficit bugetar anul trecut de 9 şi (ceva) și trebuie să te angajezi că trebuie să îl reduci şi trebuie să îl reduci, îl duci undeva la 7% deficit e clar că nu este nici un buget de austeritate, dar nu este nici un buget care să mulţumească pe toată lumea. Trebuie să ne încadrăm în aceste deficite bugetare, în acest 7 şi un pic la sută.

Și evident că toţi miniştrii doresc pentru ministerul pe care îl conduc cât mai mulţi bani de la buget. Nu se poate acest lucru pentru toată lumea, e clar că trebuie să ajustăm din cheltuieli, din cheltuielile structurale ale ministerelor şi companiile care sunt ineficiente trebuie restructurate”, a declarat Virgil Popescu, joi, într-o intervenție la Digi 24.

Barna: Este un buget de care nimeni nu este mulţumit

În cursul zilei precedente, vicepremierul Dan Barna vorbise la rândul său pe acest subiect, cu trimitere la nemulțumiri. ”Este un buget de care nimeni nu este mulţumit, dar este un buget de responsabilitate, este un buget prin care România trebuie să se reaşeze pe direcţia de repornire economică şi de redresare din criză”, a declarat Barna.

Pe tema bugetului a focut declarații, tot miercuri, și Kelemen Hunor, celălalt viceprim-ministru din Cabinetul Cîțu. “Ţinta noastră este să avem un deficit de 7% – 7,1%. Este o ţintă ambiţioasă, curajoasă şi în acest moment putem să ne încadrăm în această ţintă. Sigur acest lucru înseamnă că vor fi mai puţine cheltuieli decât anul trecut. În ceea ce priveşte investiţiile, investiţiile mari, investiţii în domeniile esenţiale – infrastructură, în primul rând, economie, în al doilea rând, atragerea investitorilor sunt asigurate în 2021 şi din PNNR (Planul Național de Redresare și Reziliență -n.n) sunt convins că multe domenii vor avea finanţarea necesară, fiindcă e nevoie de o creştere economică, atât se poate în 2021 fiindcă de la 10% să cobori la 7-7,1% este un efort.

Cam ăştia sunt banii pe care îi putem distribui, cheltui în 2021 în aşa fel încât nici salariile, nici pensiile, dar nici investiţiile să nu fie oprite sau să nu aibă de suferit. Dacă s-ar fi putut mai mult, (…) s-ar fi făcut mai mult. Dar în acest moment acesta este bugetul şi aşa cum s-a repartizat nu este încă un proiect finalizat 100%, lucrurile stau bine şi sunt convins că în acest an putem dezvolta România”, a susținut vicepremierul Kelemen Hunor, de la Spitalul Militar Central, unde a primit rapelul – a doua doză de vaccin antiCovid, asemeni mai multor colegi de-ai săi din echipa guvernamentală.

143 afisari

1 COMENTARIU

  1. Papagal dupa papagal in Pnl.Vezi domne ca in plina pandemie faci cozi uriașe la contracte de energie! Majoritatea sunt batrani. Ce dracu aveti cu ei?
    Nu inteleg de ce atata aversiune. Aveti si voi neamuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger