AcasăPoliticaCum vede Traian Băsescu decizia privind redeschiderea școlilor: ”Nu am dubii” -...

Cum vede Traian Băsescu decizia privind redeschiderea școlilor: ”Nu am dubii” – VIDEO

Cum vede Traian Băsescu decizia privind redeschiderea școlilor: ”Nu am dubii” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Fostul președinte Traian Băsescu, actualmente europarlamentar, nu ascunde faptul că nu vede deloc cu ochi buni decizia autorităților de a redeschide școlile, măsură anunțată pentru luni, 8 februarie, când începe semestrul al doilea al actualului an școlar.

”Copiii nu vor înțelege de ce îi țin acasă, când colegii lor merg la grădiniță, deci deși sunt unul dintre oamenii care spun că ne-am grăbit cu deschiderea școlilor, nu o să-i opresc să meargă la grădiniță, (…) deci doi nepoței din patru vor merge la grădiniță”, a declarat Traian Băsescu, joi seară, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Fostul lider de la Cotroceni a adus în discuție situația provocată de tulpina britanică a noului coronavirus. ”Decizia este greșită, nu am dubii, iar informațiile pe care le avem la Bruxelles (…) ar trebui să le aibă și Guvernul. În primul rând, mă refer la tulpina britanică, despre care se știe că s-a modificat din nou și a devenit similară cu cea din Brazilia și din Africa de Sud, tulpini care în momentul de față nu sunt acoperite de vaccinurile existente. Sau dacă există o acoperire este minimală, undeva în jur la 20%. deci asta e informație de săptămâna aceasta, din discuția pe care am avut-o cu doamna comisar pe Sănătate”, a susținut Băsescu.

Iohannis: Începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală

Zilele trecute, Klaus Iohannis anunțase, de la Cotroceni, la ce concluzii s-a ajuns în privința redeschiderii școlilor, începând cu 8 februarie.

”Începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident însă că trebuie să respectăm și situația din fiecare localitate, să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii, și pentru dascăli.

Și, în consecință, în localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală, și grădiniță, și ciclu primar, gimnaziu și liceu. În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg copiii, sau tinerii deja, din clasa a XII-a, care se pregătesc de Bacalaureat.

În localitățile unde, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în așa-numitul scenariu roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala on-line. Deci, în scenariul roșu, merg cei mici fizic, iar clasele de la a V-a până la a XII-a fac școala on-line.

Iar în localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă.

Deci, pe scurt: grădinițele și clasele I-IV vor funcționa fizic peste tot, mai puțin în localitățile care intră în carantină. Acolo unde sunt puține cazuri de COVID-19 toți copiii merg la școală. Acolo unde sunt ceva mai multe merg la școală cei mici și clasele VIII, XII. Iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte însă să intre în carantină, merg doar cei mici, grădiniță, clasele I-IV, restul făcând școală on-line”, a precizat președintele, marți, 2 februarie.

352 afisari

7 COMENTARII

  1. M-am inscris in PNL ca sunt prost,este partidul care ma reprezinta cel mai bine, unde eu ma pot exprima intre prosti

    Guvernul de pampalai, fatalai, laudarosi si gaunosi, adica un govern liberal

  2. Pesta porcina Liberala, e mai rea ca pandemia
    Prostia liberala nu poate fi eradicata, nu exista tratament

  3. Nici eu nu am dubii ca esti un turnător nenorocit al cărui loc, al tau si a familiei tale de profitori, este la pușcărie !

  4. domnul Basescu ce sa facem lasam copii fara scoala, pai pana cand. Daca pandemia mai tine un an tinem copii acasa. nu se poate. Trebuie sa invatam sa traim cu ea.

  5. nu raspunde la apelativul de domnul, trebuie sa va adresati cu tovarase

  6. Daca nu avea dubii, era treaz, el si Lucovid Orban e frati ca iubeste beutura

  7. & Dacă se exprimă și Băsescu și mai este și publicat democrația este deosebit de democratică, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger