AcasăPoliticaCum vede presa rusă declarația lui Ciolacu despre Putin, din interviul acordat...

Cum vede presa rusă declarația lui Ciolacu despre Putin, din interviul acordat Bloomberg

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Recentele declarații făcute de către șeful Guvernului de la București, Marcel Ciolacu, în interviul acordat Bloomberg, nu au fost trecute cu vederea în presa rusă. Dimpotrivă, au fost relatate amplu în mass-media ruse.

Agenția rusă RIA Novosti notează că premierul român face declarații șocante despre Vladimir Putin, potrivit stiripesurse.ro.

Aliații Ucrainei trebuie să rămână fermi în sprijinirea Kievului sau riscă să încurajeze forțele populiste din întreaga Europă cu o victorie pentru Vladimir Putin, a declarat premierul Ciolacu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Kommersant – „Premierul român: Dacă Ucraina pierde în fața Rusiei, UE va avea copii ale lui Putin”

„România va continua să ajute Ucraina, în ciuda costurilor politice. Aceste costuri politice sunt mai puțin importante decât precedentul pe care îl va crea victoria Rusiei. Vă puteți imagina câți politicieni asemănători lui Putin vom obține printre populiștii europeni?” – a declarat politicianul român, potrivit stiripesurse.ro.

sursa foto: stiripesurse.ro

Reacțiile la aceste declarații nu au întârziat să apară. În acest fel a comentat Ciolacu creșterea sprijinului forțelor de dreapta din întreaga Europă, care se opun sprijinirii Ucrainei și cer reluarea relațiilor cu Rusia. Primul ministru român a spus că Bucureștiul va continua să ajute Kievul, chiar dacă aliații europeni dau semne de oboseală din cauza conflictului, amintește RIA Novosti, potrivit aceleiași surse.

Și alte publicații ruse au avut relatări pe tema afirmațiilor premierului român. Site-ul citat notează că au fost abordări, dar mai neutre, atât din partea Tass („Premierul României spune că slăbirea sprijinului pentru Kiev va încuraja forțele populiste din Europa”), cât și a publicațiilor Kommersant („Premierul român: Dacă Ucraina pierde în fața Rusiei, UE va avea copii ale lui Putin”) și Izvestia („Premierul României, descrie ca o amenințare pentru UE dacă sprijinul pentru Kiev se va diminua”).

Ciolacu, în 26 octombrie: A existat întotdeauna un aport și un ajutor clar în ceea ce privește Ucraina din partea României

În contextul vizitei sale la Bruxelles, premierul român a fost întrebat, în 26 octombrie, despre ajutorul pe care îl oferă țara noastră Ucrainei. „A existat întotdeauna un aport și un ajutor clar în ceea ce privește Ucraina din partea României. El a fost multidimensional. Cel mai mare ajutor pe care l-am acordat Ucrainei a fost ajutorul economic și ajutorul tranzitului în ceea ce privește grânele din Ucraina, care va continua. După cum bine știți, am avut și o ședință comună de guvern cu Ucraina, la Kiev, împreună cu colegii mei, și am convenit exact procedura de tranzit și un eventual export pe teritoriul României, de grâne, care este foarte limitat, printr-un sistem de licențiere aprobat și acceptat și de către Comisie. Va exista și în zona militară, în continuare, un ajutor din partea României”, afirma, la acea dată, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă vede că ar exista un declin al sprijinului pentru Ucraina din partea UE, din partea altor state, Ciolacu a răspuns scurt: „Nu există. Există o susținere clară din partea întregii Comisii Europene în ceea ce privește Ucraina în acest moment.”

author avatar
Andrei Coman
806 afisari

4 COMENTARII

  1. Și când veți pierde alegerile si Rusia va fi învingătoare ( ca este deja ) ce vei face Ciolane ? Vei regreta amarnic ca ți-ai vândut țara si ești un trădător .

  2. Covriguleeeeee, deja in EOROPA, cum ne exprimam noi corect , ca niste romani adevarati, sunt multe copii ale lui Putin si tu sigur ai fi una dintre ele….Baaaa fraticule, la ce varsta ai obtinut diploma de bacalaureat ????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger