AcasăPoliticaCum vede ministrul Dezvoltării plecarea primarilor PNL la PSD. Veștea: „Nu consider...

Cum vede ministrul Dezvoltării plecarea primarilor PNL la PSD. Veștea: „Nu consider că sunt o pierdere pentru…”

Se apropie tot mai mult 2024, an cu mai multe rânduri de alegeri, inclusiv locale, astfel că partidele politice au început să-și stabilească strategiile pentru anul electoral. Și au apărut deja și nelipsitele schimbări de tabere în rândul unor primari. Despre aceste plecări ale unor edili liberali către formațiunea social-democrată a vorbit recent și ministrul Dezvoltării, într-o emisiune TV.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a declarat, marţi seară, că plecarea unor primari de la PNL la PSD nu reprezintă o pierdere pentru liberali. În opinia oficialului, situația generată de aceste plecări nu e gravă.

„Nu cred că este deloc gravă situația. Vă spune o persoană care vorbește prin puterea exemplului. În ultimii mai mult de șapte ani de zile am fost ordonator de credite, iar, din perspectiva mea, nu a existat o astfel de practică, de a-i încuraja pe primari, oferindu-le anumite beneficii materiale să-i transfer dintr-o parte într-alta.

Nu cred că nici astăzi acești primari au posibilitatea să treacă promițându-le ceva, ținând cont de faptul că, totuși, ministerul cu bani, cum se spune, ministerul Dezvoltării, este al liberalilor”, a afirmat Veștea, marți seară, la Digi24.

„Sunt astfel de situații”

Nu sunt singurele declarații pe care ministrul le-a făcut pe acest subiect. „Nu am avut astfel de practici. Chiar dacă am fost în mai mult de 30 de județe, nici eu nu am încurajat astfel de situații, dar cei care trec dintr-o parte într-alta cu siguranță că în trecut au mai avut un parcurs.

Dacă ne raportăm și facem o evaluare pe fiecare primar care a avut o astfel de opțiune, probabil mandatul trecut, când PNL a fost la guvernare, a trecut dintr-o parte într-alta. Sunt astfel de situații”, a mai spus ministrul Adrian Veștea.

Veștea: Toate aceste transferuri care se fac nu consider că sunt o pierdere pentru PNL

Când a fost întrebat de ce pleacă primarii de la PNL la PSD, ministrul a părut să evite să dea un răspuns amănunțit, rezumându-se să spună că nu știe. Dar a ales să menționeze, totuși, că aceste transferuri care se fac nu sunt o pierdere pentru Partidul Național Liberal.

„Dacă ar trebui să facem o evaluare reală astăzi, PNL a câștigat alegerile locale din 2020 cu 34%.

PSD a avut un procent de 30%. PNL a câștigat în urbanul mare, deci PSD a avut un număr mult mai mare de primari în localități mai mici, iar toate aceste transferuri care se fac nu consider că sunt o pierdere pentru PNL”, a concluzionat șeful de la Ministerul Dezvoltării.

127 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Peste 120 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Anunțul Termoenergetica

O veste cum nu se poate mai proastă, la început de săptămână, pentru locuitorii a peste 120 de blocuri din Capitală. Deși afară e...

Chiar şi ministrul Agriculturii recunoaşte că România e groapă de gunoi: „Intră lactate care n-au văzut laptele”. Inutil, tot nu face nimic

Afirmaţie şocantă de la ministrul Agriculturii, Florin Barbu. A spus că, în România, intră produse din lapte care nu sunt produse, de fapt, din...