AcasăPoliticaCum vede Firea desemnarea lui Cioloș drept premier: ”În ceea ce ne...

Cum vede Firea desemnarea lui Cioloș drept premier: ”În ceea ce ne privește, nu putem să asistăm la… ” – VIDEO

Cum vede Firea desemnarea lui Cioloș premier: ”În ceea ce ne privește, nu putem să asistăm la... ” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Decizia pe care a anunțat-o președintele Iohannis, la finele rundei de consultări cu formațiunile politice cu reprezentare în Parlament, aceea de a-l desemna pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de prim-ministru, a generat reacții pe scena politică.

Fosta șefă de la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a comentat la rândul său pe marginea acestui anunț venit de la Cotroceni.

”Nu este de natură să rezolve criza. Avem deja declarația de acum o oră a domnului președinte al PNL, Florin Cîţu, care (…) a și scris că nu va susține un guvern condus de domnul Cioloș pentru simplul motiv, dar important, că dumnealui trebuie să îşi găsească o majoritate în Parlament alături de cei care au dus la căderea guvernului Cîţu, prin moțiune de cenzură. Ceea ce mi se pare, şi din partea domniei sale, o atitudine incorectă faţă de români”, a declarat în primă fază Gabriela Firea, luni seară, la Antena3.

N-a scăpat din vedere săgețile

Nu au fost singurele opinii pe care social-democrata le-a exprimat pe această temă – pe marginea subiectului zilei, practic, la nivel de scenă politică. ”Mi se pare totuși neverosimil ceea ce se întâmplă în acest moment – și anume că domnul preşedinte crede, sau ne lasă să înțelegem că domnia sa crede, că se va putea coagula o majoritate parlamentară în jurul noului preşedinte al USR, în persoana domnului Dacian Cioloș. (…)

Cum va merge în Parlament să o obțină o majoritate robustă, de care are acum guvernul nevoie, să trecem peste criza sanitară, economică, socială câtă vreme au fost săgeți mai mult decât otrăvite între coaliţia de la putere (…) şi câtă vreme reprezentații USR PLUS au transformat practic întregul lor mesaj politic într-o anatemă la adresa PSD pe care l-au găsit vinovat de toate relele de pe planetă”, consideră senatoarea PSD.

”În ceea ce ne privește, noi nu putem să asistăm la această rocadă, practic, a pierzătorilor”, a conchis Gabriela Firea.

Ciolacu: ”PSD NU va vota niciodată un nou Guvern ZERO!”

Pe de altă parte, în seara zilei de luni, după ce s-a aflat anunțul făcut de Klaus Iohannis, urmare a consultărilor de la Cotroceni, liderul PSD a transmis, într-un mesa postat pe o rețea de socializare, că ”Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate!” și că ”PSD NU va vota niciodată un nou Guvern ZERO!”

Marcel Ciolacu a amintit de moțiunea PSD-ului, care a trecut cu 281 de voturi ”pentru” și a dus la demiterea Executivului condus de către Florin Cîțu. ”Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru!

Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, a transmis Ciolacu, pe Facebook.