AcasăPoliticaCum vede Ciolacu „legea fugarilor”, propusă de MJ: „Suntem, totuşi, un stat...

Cum vede Ciolacu „legea fugarilor”, propusă de MJ: „Suntem, totuşi, un stat european cu pretenţii” – VIDEO

Cum vede Ciolacu „legea fugarilor”, propusă de MJ: „Suntem, totuşi, un stat european cu pretenţii” - VIDEO (foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Al treilea om în stat și, totodată, liderul PSD a comentat, miercuri, pe marginea propunerii ce vizează o așa-numită „lege a fugarilor”. Reacția lui Marcel Ciolacu vine după recentul anunț venit de la nivelul Ministerului Justiției (MJ).

Întrebat despre proiectul privind „legea fugarilor”, liderul PSD făcut, de la Parlament, câteva precizări în fața presei, pe acest subiect.

Ciolacu: „Cred că e corectă abordarea”

Să vedem forma. Categoric! Vedem cu ce ne confruntăm şi cred că e corectă abordarea. Nu poţi un sistem întreg să încerci să condamni pe cineva şi în momentul în care trebuie să duci sentinţa la îndeplinire să nu îl mai găseşti acasă.

Suntem, totuşi, un stat european cu pretenţii”, a răspuns Ciolacu.

MJ propune modificarea punctuală a Codului penal, printr-o „lege a fugarilor”

În cursul zilei de marți, Ministerul Justiției a transmis, printr-un comunicat, că propune modificarea punctuală a Codului penal. „Ca răspuns la creșterea numărului de condamnați „fugari”, Ministerul Justiției propune modificarea punctuală a Codului penal, pentru a întări funcția de exemplaritate a pedepsei și a apăra încrederea în Justiție, printr-o „lege a fugarilor”.

Ca răspuns la numeroasele cazuri în care persoane față de care s-a dispus o pedeapsă definitivă privativă de libertate se sustrag executării pedepsei, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect de Lege pentru modificarea și completarea art. 285, alineatele 3, 4 și 5, al Legii nr. 286/2009 privind Codul penal”, a transmis sursa citată.

Proiectul de Lege și expunerea de motive pot fi consultate pe site-ul Ministerului Justiției.

252 afisari

15 COMENTARII

  1. NU VA LUATI DE DOCTORANDUL CIULACU VIITOR PRIM MINISTRU
    ABIA ASTEPT SA-L VAZ CE-O SA FACA ?

  2. Auzi si la maimutoiul asta,” suntem totusi un staaaaat european „. Asa se vede din corcodus ? Nu cumva ” sunteti ” un staaaat mafiot esuuuuaaat ,cu pretentii doar la ciordeala ” da’ noua ce ne iese ? „.

  3. @ Care dracu judeci de exemple, bă, ?
    Dacă se aplică legea mai favorabilă în cauzele penale și contravenționale, care sunt deciziile CCR în spețele pe care fac mediatizare politicienii și ce reglementări ale CJUE sunt aplicabile cauzelor mediatizate ce constituie subiecte de dezbatere ale funcționării justiției, ?
    & Dacă instanțele sunt folosite pentru obiective politice, în spețe precum cele mediatizate în scopuri politice, deci coroborate cu solicitări politice precum aderarea Spaţiul Schengen, când nu aplică în mod vădit reglementări, decizii anterioare, ale CCR , ale CJUE, ale CEDO, ale Curților de arbitraj, etc., ?

  4. & Deci, un fel de ,,Dacă istanțele funcționează în scopuri practice pentru „obiective” ale politicienilor, ?”, ?

  5. @ Vă imaginați și că Băsescu i-a adus pe fugari „val-vârtej” , iar ministrul Predoi a rămas, „de ministru”, și după mandatul lui Băsescu, cu fugari , că nu i-au oferit ăștia din politică „condiții” , să-i găsească și să-i predea, ?

  6. & Predoiu are propuneri de „justiție musculoasă”, care să-i aducă fugarii, că să-și poată preda ,,realizările”, ?

  7. NICIODATA N AI SCLIPIT, DAR DE CAND GUVERNATI IN TANDEM, PARCA ESTI DIN CE IN CE MAI PROST, URMEZI DUPA IOHANNIS…..CE MANCATI MAI FRATE , DE SUNTETI ATAT DE IDIOTI ?SE VEDE CINE VA VOTEAZA….ASIATATII SOCIALI SI CEI ADUSI DE INTERLOPI…..

  8. @ Dacă decizia e decizie și nu legiferează , aplicarea legii mai favorabile fiind blocată de parlamentul politic care nu se conformează deciziilor general obligatorii ale CCR, că se pronunță CCR și despre constituționalitatea expresiilor și cuvintelor, ?
    Deci, sunt și spețe în care decizii general obligatorii ale CCR nu au fost considerate de instanțe în favoarea celor judecați neavând nivelul de lege stabilit de Constituție, ?

  9. & Campionii, campionii, ole, ole , ole !
    Cine e pe primul loc , ? Dîncu e, ! Dîncu e, ! Dîncu e, !
    L-au făcut ăștia pe Cătălin „zmardoiu” să avanseze cu o justiție de dreapta puternică , de exemple, și îl întrebară ăștia și pe Ciolacu dacă susține și stînga „loviturile de exemple de justiție”,de dreapta, ?
    Gala Bute „face ravagii” printre „uilizatorii de mănuși” din politică, ? Probabail că Zmărăndescu e mai „simțit” decât „zmardoiu”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger