AcasăPoliticaCum se poziționează PSD-ul față de solicitarea DNA-ului în cazul fostului ministru...

Cum se poziționează PSD-ul față de solicitarea DNA-ului în cazul fostului ministru Bodog. Ciolacu, anunț – VIDEO

Cum se poziționează PSD-ul față de solicitarea DNA-ului în cazul fostului ministru Bodog. Ciolacu, anunț - VIDEO (sursa foto: facebook)

După ce solicitarea DNA-ului pe numele fostului ministru social-democrat al Sănătății Florian Bodog a ajuns la Parlament, urmează să se parcurgă pașii procedurali până la momentul decisiv al votului în plen. Atunci se va ști dacă se va da sau nu undă verde începerii urmăririi penale în cazul acestuia.

Până atunci, însă, liderul formațiunii social-democrate a evitat să spună cum se vor poziționa senatorii PSD la momentul la care cererea DNA-ului va fi supusă votului. ”Vom vedea după ce vedem raportul Comisiei juridice”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

”Domnul Bodog a şi fost la mine. Urmează să i se prezinte în Comisia juridică. Să lăsăm toţi paşii constituţionali pe care îi are”, punctase, anterior, politicianul aflat la șefia PSD-ului.

La momentul la care din partea presei s-a vrut să se afle dacă PSD-ul ar putea vota pentru respingerea solicitării de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru Bodog, Ciolacu a răspuns scurt: ”Dacă raportul Comisiei juridice este pentru respingerea solicitării. Haideţi să aşteptăm decizia comisiei juridice”.

Precizări de la DNA

Precizările de la vârful PSD vin după ce săptămâna trecută se aflase că DNA-ul cere Senatului aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului oficial guvernamental, după ce o solicitare similară fusese formulată – și respinsă la vot, în Senat – în toamna anului 2019.

”În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale),

– fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale),

– fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte”, precizau, între altele, reprezentanții DNA în cererea remisă recent Parlamentului.

203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger