AcasăPoliticaCum se apără Klaus Iohannis în cazul achiziției celor 600 de mașini...

Cum se apără Klaus Iohannis în cazul achiziției celor 600 de mașini BMW pentru Poliţie. A cerut autorităţilor să facă verificări

klaus iohannisOFICIAL. Se modifică preţurile la curent electric. Klaus Iohannis a promulgat legea. Plafonul de cost: 1,3 lei/kWh

USR a criticat achiziția celor 600 de mașini BMW de către compania omului de afaceri apropiat de Klaus Iohannis.

Ei au acuzat că există trecute ”specificații absurde ale licitației (de exemplu, cutie de viteze cu minimum 8 trepte), care asigură că nicio altă marcă nu poate concura la nivelul prețului”.

Licitaţii de 233 de milioane lei, câştigate

În timp ce Coaliția PSD-PNL îi sărăcește pe români, prietenul președintelui Klaus Iohannis a câștigat licitații în valoare de 233 de milioane de lei doar anul acesta.

Ultima licitație câștigată: Poliția Română cumpără 600 de mașini BMW de la compania prietenului lui Klaus Iohannis, cu fonduri europene. Există trecute specificații absurde ale licitației (de exemplu, cutie de viteze cu minimum 8 trepte), care asigură că nicio altă marcă nu poate concura la nivelul prețului.

O singură ofertă primită. Coincidență: de la prietenul lui Klaus Iohannis”, a transmis USR pe pagina de Facebook.

Iohannis spune că prietenia n-a contat

Klaus Iohannis a precizat că prietenia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt nu a contat în ceea ce priveşte câştigarea licitaţiei desfăşurate de Poliţia Română pentru achiziţionarea de automobile BMW şi a subliniat că, dacă sunt suspiciuni privind legalitatea procedurii, există suficiente autorităţi competente să facă verificări.

Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media, însă pot să vă spun un lucru foarte clar: dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri şi, dacă îmi permiteţi, mă aştept ca aceste autorităţi să verifice toate lucrurile la sânge.

Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trase într-o chestiune care poate să fie verificată tehnic.

Cred că este evident pentru toată lumea că eu personal nu am nicio treabă cu această achiziţie, dar dacă există suspiciuni atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede”, a spus şeful statului.

author avatar
Andrei Ștefan