AcasăPoliticaCum s-a încercat ruperea AUR de George Simion

Cum s-a încercat ruperea AUR de George Simion

Se lucrează din greu la înlăturarea lui George Simion de la conducerea AUR

De ceva vreme o informație apare tot mai des în prim-planul discuțiilor legate de AUR. Se pare că George Simion ar fi considerat nu tocmai cel mai potrivit om să conducă partidul, iar în acest sens chiar s-a vrut o preluare ostilă a „naționaliștilor”, ca să folosim un termen din lumea business-ului. Au fost, însă, încercări fără izbândă, după cum spun sursele noastre, deși s-au făcut presiuni uriașe, iar în „combinație” a intrat și un ex-premier.

Victor Ponta săgeata otrăvită care nu a reușit să i atingă pe liderii AUR

George Simion a devenit incomod pentru anumite cercuri politice și de interes. În același timp, însă, modul în care înțelege să ducă bătăliile cu adversarii din Parlament nu atrage prea multe laude, dimpotrivă. Sunt și simpatizanți AUR care se declară dezamăgiți, chiar dezgustați de limbajul și gesturile liderului – „Îi copiază pe cei din USR, nu e nicio diferență între el și ai lu’ Drulă”, spun din ce în ce mai mulți.

Cumva, pentru a evita ducerea în derizoriu a segmentului naționalist, s-a născut ideea înlocuirii lui George Simion de la conducerea AUR; un fel de purificare a partidului, dacă vreți.

Victor Ponta, săgeata otrăvită

În acest sens, a fost aruncat în luptă chiar Victor Ponta, fost prim-ministru și politician cu experiență. De fapt, pe asta s-a și mizat, că Ponta va reuși să le ia ochii „aurarilor” vorbindu-le despre oportunitatea unei alianțe cu firimitura Pro România. Știm că au avut loc chiar câteva discuții pe această temă, însă subiectul nu a prins la liderii AUR.

Simpatizanții AUR susțin că Simion îi copiază pe cei din USR

Conducerea partidului a refuzat propunerea, intuind că fostul președinte al PSD este „săgeata otrăvită” cu care se trage în „unioniști”.

Încercările de a prelua (cu forța, dacă e nevoie) AUR nu s-au încheiat, spun sursele noastre, doar că informația a ajuns, între timp, și la urechile lui George Simion. Acesta ar fi și motivul pentru care Simion nu a acceptat alipirea unor nume sonore de campania AUR pentru alegerile europarlamentare. „Nu am încredere în ei”, s-ar fi destăinuit acesta apropiaților.

Traducând, este limpede că George Simion a intuit că i se pregătește ceva și din acest motiv nu vrea să meargă la „europarlamentare” pe mâna „vedetelor” consacrate din politica românească. Pe de altă parte, nici n-ar prea avea de unde să aleagă, dacă vedem că un personaj ca Victor Ponta, respins de electorat prin vot, a crezut că poate (re)intra pe scenă prin ușa din dos a politicii.

Ce mai putem vedea din eșecul operațiunii „Ponta” este unitatea de la vârful AUR, acolo unde George Simion se bucură, încă, de susținerea și sprijinul total, iată, al colegilor.

„Surprize, suprize” înainte de alegeri?

Meciul,  însă, va continua, așa cum spuneam, căci AUR, prin prisma sondajelor care nu văd lumina reflectoarelor, reprezintă, în clipa de față, principalul adversar al parteneriatului PSD-PNL. Se vorbește de un scor uriaș în diaspora, cu șanse mari ca rezultatul de pe 9 iunie să influențeze și rezultatul „parlamentarelor”.

Iar pentru cine nu este convins de urgența cu care se încearcă preluarea AUR, spunem doar că, așa cum se zvonește în târg, pe George Simion l-ar paște o surpriză mare înainte de alegeri. Se aude că ar fi vorba de un dosar cu greutate, deja instrumentat, și care va fi detonat la momentul oportun. Informațiile de acolo ar echivala cu detonarea unei adevărate nucleare politice. Nu doar George Simion, dar și AUR ar fi pa, din punct de vedere politic.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.048 afisari

14 COMENTARII

  1. ”s-a vrut o preluare ostilă a „naționaliștilor.”
    Simion ramai pe pozitii. Vei castiga alegerile si-i vom arunca la gunoi pe pnl si psd! Poate ajung si la puscarie ptr tradare si subminarea statului.
    Puie Monta- Pinocchio nu valoreaza nici cat pntcd!

  2. Pai securitatea trebuia desfiintata de acum 34 de ani. Si cu ei si fara ei tara a fost vanduta, jefuita, data la fier vechi. Dar mafia politica i a gasit utilitate, sa faca dosare patriotilor si celor care deranjeaza puterea pusa de straini, ca sa i elimine

  3. Limbajul si comportamentul lui Simion este foarte potrivit , nu mai suport sclifositi cu limba de lemn , nu-i aude nimeni .

  4. Daca n-a explodat mamaliga ca ne-ati adus la sapa de lemn, fiti siguri ca va exploda luindu-va de nationalisti. De liftele pagane ne-am saturat, n-au facut alceva decat ceea ce au facut predecesorii lor cu care se lauda peste tot, parca la 907, taranii au dat foc tarii de bine cele era. Simion poate renunta la anumite clisee de galerie fotbalistica, in rest sa ne unim toti sa-i spulberam pe tradatorii neamului.

  5. 1. Contributors . ro , 26 / 02 / 2024 , articol de Anatolie Cosciug . 2. Contributors . ro , 26 / 02 / 2024 , articol de Laurentiu Plesca . 3. Spotmedia . ro , 27.02 2024 , ora 08:48 , articol de Emilian Isaila .

  6. Universul . net , 27 februarie 2024 : ” VIDEO / MACRON : NU POATE FI EXCLUSA …………………………………………………………………………………………. ” – Sursa : AFP , citata de AGERPRES . RO .

  7. Exista doua variante:
    1. Presedinte va iesi o femeie gen Maia Sandu, caz in care FSN 2.0 va mai jefuii inca patru ani bugetul tarii.
    2. Presedinte va deveni un independent suveranist, care va rupe PSD si va aduce AUR la putere.

    Putini stiu ca exista un roman nationalist care si-a mai anuntat in trecut intentia de a candida la presedintia Romaniei si caruia i s-a prezis ca va ajunge presedinte, deci jocuri sunt departe de a fi facute.

  8. Europarlamentarele și George Simion vor provoca demisia lui Ciolacu, cel care a făcut din PeeeSeeeDeee la preș la picioarele lui Johannis și UrSulei. Distracția va fi maximă când PSD+PNL vor avea un scor la europarlamentare egal sau mai mic decât AUR. Și uite așa vom fredona la urechile lui Ciolacu și Ciucă șlagărul „Ce bine îmi pare că ai luat țeapă”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger