AcasăPoliticaCum rămâne, până la urmă, cu gratuitatea călătoriilor cu trenul pentru studenți....

Cum rămâne, până la urmă, cu gratuitatea călătoriilor cu trenul pentru studenți. Ce anunță Orban și Barna – VIDEO

După ce anunțul vizând o limitarea călătoriilor gratuite de care beneficiază studenții, la nivel de transport pe calea ferată, a generat reacții în spațiul public, fostul premier Ludovic Orban a simțit nevoia să explice mai ”clar” situația. Mai precis, și-a nuanțat declarația făcută recent pe acest subiect.

”Am văzut că a fost prezentată și informația pe care am furnizat-o, referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenților, într-un mod care nu e conform cu ceea ce am discutat noi.

Se va menține gratuitate pentru studenți, dar se va menține pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde efectuează studiile. Nu se renunță la gratuitatea pentru transportul către facultate și de la facultate către casă. De asemenea, evident vor beneficia în continuare de niște reduceri ale cuantumului călătoriilor de care au beneficiat”, a susținut Ludovic Orban, miercuri, de la Parlament.

”Din păcate a fost transmisă public informația, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasarea către facultate”, a ales să mai transmită liderul PNL aflat în postura de președinte al Camerei Deputaților.

Barna: Gratuitate de 50% pe toată perioada anului

Anterior în cursul acestei zile, și vicepremierul Dan Barna fusese întrebat pe tema gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată.

”În momentul de față, propunerea (…) prevede ca studenții să aibă în continuare o gratuitate de 50% pe toată perioada anului, nu doar în anul școlar. (…) Este un lucru care se găsește în momentul de față în abordarea bugetară”, a precizat Barna, după ce a făcut a doua doză de vaccina antiCovid, asemeni colegilor săi din Guvern, la Spitalul Militar Central din Capitală.


141 afisari

2 COMENTARII

  1. AK-24 , azi , 10 februarie 2021 : ” PSD A FURAT PROIECTUL USR DE ELIMINARE A PENSIILOR SPECIALE . USR : ” IN 2015 , CIOLACU A VOTAT ( cu doua maini !!! ) PENSIILE SPECIALE PENTRU PARLAMENTARI ” .

  2. AK-24 , 10 februarie 2021 : ” ORBAN PUNE PUNCTUL PE I : ” SA NU UITAM NICIODATA CA PSD A INTRODUS PENSIILE SPECIALE PENTRU PARLAMENTARI , CA APROAPE TOATE PENSIILE SPECIALE ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger