AcasăPoliticaCum rămâne cu data alegerilor parlamentare. Iohannis, anunț după vizita la INSP...

Cum rămâne cu data alegerilor parlamentare. Iohannis, anunț după vizita la INSP – VIDEO

Cum rămâne cu data alegerilor parlamentare. Iohannis, anunț după vizita la INSP - VIDEO (sursa foto: presidency.ro)

În ziua în care Grupul de Comunicare a raportat noi cifre îngrijorătoare pentru cei mai mulți dintre români, respectiv peste 3.100 de noi cazuri de infectări cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), la discuții fiind prezent și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

După ce vorbit despre importanța purtării măștii și a respectării igienei mâinilor, dar și despre alte aspecte ce țin de situația generată de noul coronavirus la nivel național, Klaus Iohannis a fost întrebat despre viitoarele alegeri, știut fiind faptul că unii politicieni sunt de părere că ele ar trebui amânate până în martie anul viitor.

Când din direcția presei s-a dorit să se afle de la președinte la ce număr de cazuri se va impune amânarea alegerilor din decembrie, Klaus Iohannis a dat următorul răspuns: ”Nu se poate discuta despre un anumit număr de cazuri. Dacă Institutul Național ne spune că din acest moment nu se mai poate face o anumită acțiune publică sau alta, vom lua măsurile de rigoare, însă din discuția de astăzi nu a rezultat nevoia amânării alegerilor”.

În schimb, se anunță posibile restricții în cazul nunților și botezurilor

Pe de altă parte, însă, Klaus Iohannis a adus în discuție posibile restricții când vine vorba de organizarea unor petreceri cum ar fi nunțile sau botezurile.

”Trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume și probabil controlul devine mai greu vor trebui restricționate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv – de tip nunți, botezuri, serbări – unde nu au fost respectate aceste restricții și este posibil ca astfel de întruniri să fie restricționate”, a declarat Klaus Iohannis, după vizita la Institutul Național de Sănătate Publică.

160 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger