AcasăPoliticaCum poate redeveni Traian Băsescu cetățean al Republicii Moldova. Mesajul Maiei Sandu

Cum poate redeveni Traian Băsescu cetățean al Republicii Moldova. Mesajul Maiei Sandu

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a invitat pe Traian Băsescu să reia procedura pentru a obține cetățenia moldovenească, retrasă de către actualul preşedinte, Igor Dodon.

Aceasta a fost întrebată, într-o conferință de presă, dacă îi va restabili cetăţenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Maia Sandu este dispusă să-i acorde fostului președinte al României cetățenie moldoveană, din nou, însă îl îndeamnă pe acesta să reia întreaga procedură.

„Din câte cunosc eu, există o decizie finală la Curtea Supremă de Justiţie pe dosarul pe care l-a inaintat domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon pe acel decret prin care i-a fost retrasă cetăţenia. Pentru că procesul acolo s-a finalizat, domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia”, a declarat Maia Sandu, potrivit news.ro.

A fost cetățean moldovean un an și jumătate

În iunie 2016, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova. La 3 ianuarie 2017, noul preşedinte Igor Dodon a semnat un decret de retragere a cetăţeniei moldoveneşti fostului şef al statului român.

Noul lider de la Chişinău a argumentat atunci că Nicolae Timofti ar fi încălcat legea când a semnat decretul de acordare a cetăţeniei lui Băsescu.

În 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte Traian Băsescu a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova, Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău respingându-i acestuia recursul la decizia anterioară de retragere a cetăţeniei.

author avatar
Andreea Vlad
148 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cetatenie sa fuga daca il lasa americanii din mana, si el este tot un Rizea.
    Pe cand dezvaluiri din Moldova ale domului Petrov ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri