AcasăPoliticaCum numește Klaus Iohannis guvernarea PSD-PNL. Discurs grandios de Ziua Națională: „Sunt...

Cum numește Klaus Iohannis guvernarea PSD-PNL. Discurs grandios de Ziua Națională: „Sunt optimist că va funcționa”

Klaus IohannisCum numește Klaus Iohannis guvernarea PSD-PNL. Discurs grandios de Ziua Națională: „Sunt optimist că va funcționa”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în discursul rostit la recepţia organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale, că evenimentele din ultimele luni au declanşat sentimentul de neîncredere în clasa politică, subliniind că este vremea rezultatelor măsurabile şi a reformelor care au întârziat.

Șeful statului a precizat că sărbătoarea de anul acesta a avut loc într-un moment marcat de griji și suferințe. Iohannis a remarcat că azi avem „o soluţie atipică pentru guvernarea ţării”, care reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor.

„(…) Sărbătorim astăzi Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferințe. Pandemia de COVID-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre. (…) Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii și să avem înțelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea. (…)

„Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp”

Trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm.

În același timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp.

„România trece peste o încercare istorică”

Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile.

Nu trebuie să uităm nicio clipă că obiectivul nostru fundamental este asigurarea viitorului democratic și european al României, stabilitatea și buna funcționare a statului. Doar cu voință politică vom reuși să construim consens, nu numai declarativ, ci și prin acțiuni concrete, care să genereze progres și prosperitate pentru oameni. Sunt optimist că lucrurile vor funcționa și că rezultatele nu vor întârzia să apară.”, a declarat Klaus Iohannis în discursul de Ziua Națională.

După ce președintele a susținut un discurs în fața invitaților, acesta a arătat că recepţia este organizată în contextul pandemiei. „Suntem mai puţini astăzi aici şi din cauza pandemiei”, a declarat Klaus Iohannis, după care s-a retras, aproape refuzând să stea de vorbă cu invitații.

author avatar
Andreea Vlad
349 afisari

7 COMENTARII

  1. CATAVENCU VERSUS -JOHANIS !, DISCURSUL LUI CATAVENCU LA INVESTIREA CA DEPUTAT A LUI AGAMITA DANDANACHE !.
    BIETUL NENEA IANCU ,DACA TRAIA ?,AVEA MATERIAL NU GLUMA ,MAI ALES DE CAND CU GUVERNELE MELE ,ASTA POLITICHIE !!!!!!!!!!!!!!.

  2. Trebuia lasata lepra galbena
    Sa si rupa gatul cu prostia lor
    Sa vada lumea cum se scarmana
    Si cum fac circ aceste cozi de topor

    Nu trebuia PSDul sa i ajute pe porci
    Trebuia lasati sa se inece prostanii
    Trebuia trasi la raspundere toti
    Sa dea socoteala unde au ascuns banii

    Pe seful lor Plavanul sucit
    Nu trebuia nici sa l bage in seama
    Pe maimuta zbarcita,pe Catul urat
    Trebuia sa l judece .Tradator ,panarama!

    De cate ori ajung sa conduca
    Jigodiile astea distrug ,fura ,sapa
    Si cu mintea lor proasta si habauca
    Nu lasa nimic ,baga tara la apa!

  3. Doamna Andrteea ti-am mai spus sa terminati dracului odata cu ” seful statului”,care sef si care stat ? Seful statului mafiot esuat cu oistea in gardul Cotrocenilor ? In Constitutie scrie doar despre Presdintele Tarii. Daca tot il faceti „sef ” de stat,care stat,stat de geaba poate,pe banii nostri.

  4. La multi ani 🇷🇴 o zi istorica.Vedeti ca americanii au inventat un laser topitor sa il puneti pe F16. In 5 sec topeste orice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger