AcasăPoliticaCum le răspunde premierul primarilor care se plâng că nu au bani....

Cum le răspunde premierul primarilor care se plâng că nu au bani. Ciolacu: „Nu poți să ai excedent de zeci de milioane de euro și să înjuri Guvernul” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul le răspunde acelor primari care „se plâng” pe o cunoscută rețea de socializare despre lipsa banilor. „Nu poți să ai excedent de zeci de milioane de euro și să înjuri Guvernul și să ceri bani de la Guvern” – susține Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a făcut aceste declarații luni, la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România.

Social-democratul din fruntea Guvernului a făcut referire la situația unor edili „care se plâng” pe Facebook de faptul că nu au bani, în contextul în care, afirmă șeful Executivului, „au excedente în cont de sute de milioane de euro”.

Replica premierului

„Există și primari care se plâng în continuu pe Facebook și spun „ce nenorocire a creat Guvernul, această coaliție, ce dezastru este că nu avem bani”, dar au excedente în cont de sute de milioane de euro. Trebuie să vedem toate aceste realități.

Nu poți să ai excedent – cu adevărat, știu și eu, că am lucrat în administrație și știți bine că vin din administrație – nu poți să ai excedent pe care l-ai calculat, să ai cofinanțarea pentru fonduri europene, plățile urgente pe care le ai, nu poți să ai excedent de zeci de milioane de euro și să înjuri Guvernul și să ceri bani de la Guvern. Nu funcționează așa”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Cei harnici trebuie încurajați”

Prim-ministrul a mai declarat că deciziile trebuie luate de către ministrul de Finanțe și de către coaliție.

„Nu mai trebuie să avem decizii la paușal. Cei harnici trebuie încurajați. Este cred că ultimul tren de dezvoltare – și regională, și locală, și cu PNRR, și cu exercițiu financiar, ambele suprapuse. E cea mai mare provocare administrativă în acest moment să vedem dacă avem capacitatea administrativă de a funcționa cu aceste două provocări suprapuse în acest moment”, a mai declarat Ciolacu, la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România.

author avatar
Andrei Coman
412 afisari

3 COMENTARII

  1. Cei harnici isi pun bani deoparte pentru sfarsit de an.
    Incompetentii vin sa cerseasca bani.E descentralizare doar la stabilirea lefurilor si afacerilor.
    La bani, vin tot la buget !
    Marcel ar trebui sa modifice legea si primarii sa isi ia salariile in procent din veniturile primariei.

  2. CIOLACU.!?!?.. se lauda ca a lucrat in administratie!…CARE ADMINISTRATIE???? Administratia covrigilor!! DE PE VREMEA CAND ERA COVRIGAR SEF, pe tarabele din piata mare a BUZAULUI ??? Eu personal sunt convins de faptul ca!… CIOLANEL ( CIOLACU) nici macar o adunare, sau o impartire, nu este in stare sa o FACA!!!!!–COPRECT!!!

  3. CIOLACU.!?!?.. se lauda ca a lucrat in administratie!…CARE ADMINISTRATIE???? Administratia covrigilor ??? DE PE VREMEA CAND ERA COVRIGAR SEF, pe tarabele din piata mare a BUZAULUI ??? Eu personal sunt convins de faptul ca!!!… CIOLANEL ( CIOLACU) nici macar o adunare, sau o impartire, nu este in stare sa o FACA!!!!!–COPRECT!!!????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger