AcasăPoliticaCum i-a ajutat Klaus Iohannis pe cei de la AUR să crească...

Cum i-a ajutat Klaus Iohannis pe cei de la AUR să crească în sondaje. Acuzaţii din interior

iohannis AURCum i-a ajutat Klaus Iohannis pe cei de la AUR să crească în sondaje. Acuzaţii din interior

Un sondaj Inscop realizat în perioada 10-18 ianuarie arată o creștere puternică a intenției de vot pentru partidul extremist AUR, care a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei.

Tensiunile din coalitie si intarzierea oferirii de solutii la problemele sociale alimenteaza in continuare cresterea AUR.

Dacă pe zona de securitate militară, din cauza amenintarilor Rusiei observam o crestere foarte puternica a increderii in NATO, in UE, in Occident, de bun augur pentru moralul natiunii, problemele sociale si politice domestice/interne vor alimenta in continuare adeziunea electorala la discursul ultra-populist.

Iohannis, acuzat de Orban că a ajutat partidul AUR

Ludovic Orban, lider al noii formațiuni Forța Dreptei, a reacționat după ce AUR a ajuns al doilea partid în România. Acesta susține că AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis.

AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis. Liderii AUR ar trebui să meargă să ii multumeasca lui Iohannis.

A pulverizat dreapta, a distrus perspectiva unei guvernări cât de cât coerentă de centru dreapta, a distrus sistemul bipolar dreapta-stânga liberalist-conservator versus social-democrație, a unit două forțe care și-au dezamăgit prin coaliția de guvernare electoratele, a eliberat o mare parte din electorat și mare parte a creșterii AUR se datorează acestor performanțe remarcabile în materie de distrugere a perspectivelor de guvernare coerentă a României, care a fost realizată de Iohannis”, a precizat Ludovic Orban la Realitatea plus.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

  • PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
  • AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
  • PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
  • USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
  • UDMR: 4,2%
author avatar
Andrei Ștefan