AcasăPoliticaCum i-a ajutat Klaus Iohannis pe cei de la AUR să crească...

Cum i-a ajutat Klaus Iohannis pe cei de la AUR să crească în sondaje. Acuzaţii din interior

iohannis AURCum i-a ajutat Klaus Iohannis pe cei de la AUR să crească în sondaje. Acuzaţii din interior

Un sondaj Inscop realizat în perioada 10-18 ianuarie arată o creștere puternică a intenției de vot pentru partidul extremist AUR, care a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei.

Tensiunile din coalitie si intarzierea oferirii de solutii la problemele sociale alimenteaza in continuare cresterea AUR.

Dacă pe zona de securitate militară, din cauza amenintarilor Rusiei observam o crestere foarte puternica a increderii in NATO, in UE, in Occident, de bun augur pentru moralul natiunii, problemele sociale si politice domestice/interne vor alimenta in continuare adeziunea electorala la discursul ultra-populist.

Iohannis, acuzat de Orban că a ajutat partidul AUR

Ludovic Orban, lider al noii formațiuni Forța Dreptei, a reacționat după ce AUR a ajuns al doilea partid în România. Acesta susține că AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis.

AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis. Liderii AUR ar trebui să meargă să ii multumeasca lui Iohannis.

A pulverizat dreapta, a distrus perspectiva unei guvernări cât de cât coerentă de centru dreapta, a distrus sistemul bipolar dreapta-stânga liberalist-conservator versus social-democrație, a unit două forțe care și-au dezamăgit prin coaliția de guvernare electoratele, a eliberat o mare parte din electorat și mare parte a creșterii AUR se datorează acestor performanțe remarcabile în materie de distrugere a perspectivelor de guvernare coerentă a României, care a fost realizată de Iohannis”, a precizat Ludovic Orban la Realitatea plus.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

  • PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
  • AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
  • PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
  • USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
  • UDMR: 4,2%
author avatar
Andrei Ștefan
365 afisari

10 COMENTARII

  1. Eu sper ca ”liberalii” si comunistii din psd sa impuna pasaportul covid la locul de munca exact cum au facut-o ptr intrat la mall si institutiile publice.
    Asa putem fi siguri ca AUR va castiga alegerile cu un procent de 65-70%. Sa incheiem sezonul de furturi , tradari si sabotarea Romaniei. Hai pnl, psd bagati taica certificatul sa fiti siguri ca dispareti ca ”partide”.

    • Cap de porc Ciuca facuse un inceput de miscare dar a renuntat. Hai generale da una zdravana la temelia sandramalei pe cale de prabusire!

  2. asa este , dar si psd si pnl i-a ajutat . Simioane , ai grija la corzile perfide si perverse , tarziu dar mai ales la lavric , o jigodie care sta la cotitura si nu suporta sa stea in spatele tau cand vorbesti tu . si lavric si tarziu trebuie sa inteleaga ( eu cred ca stiu ) ca daca dispare Simion, AUR dispare cu voi cu tot instant . nu aveti stofa de lider , Simion are .are si priza la oameni pentru ca stie sa vorbeasca fara limba de lemn ca voi si spune adevarul fara sa-si caute cuvintele . lavric este un lider de la tv si bucatarie cu castronul de ciorba in fata , pe cand Simion este intre oameni . andrusceac si tanasa par neutri dar nu cred ca te poti baza nici pe ei prea tare , te lasa la greu . singura in care te poti baza este Rodica Boanta , un caracter frumos .

  3. Eu cred ca are mai mult Aur. Sincer parca si eu as vota cu ei, desi eu sunt un tip extrem extrem de pretențios . Da ma mai gandesc.

  4. Aur trebuie sa aibe diplomatie in ce spune despre perioada interbelica deoarece li se pun capcane sa decada. Romanii au fost temeinic pregatiti sa ureasca ce e mai romanesc si nu sunt pregatiti sa-l inteleaga pe Zelea. Trebuie atrași la fel cum te atregeau marii intelectuali de iti luau mintile inca inainte de ai cunoaște .

    • in 89 , un stadion intreg Wembley ( Anglia Romania la fotbal ) scanda numele lui Zelea Codreanu , nu al lui gheorghiu dej , de ce ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger