AcasăPoliticaCum face Marcel Ciolacu presiuni asupra lui Florin Cîţu ca să nu...

Cum face Marcel Ciolacu presiuni asupra lui Florin Cîţu ca să nu piardă 30 de miliarde de euro

ciolacu-cituCum face Marcel Ciolacu presiuni asupra lui Florin Cîţu ca să nu piardă 30 de miliarde de euro

Marcel Ciolacu a afirmat că este încurajator faptul că oficialii europeni susţin demersurile PSD cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Liderul social-democraţilor a avut în acest sens, miercuri, o videoconferinţă cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli şi cu liderul grupului S&D din PE Iratxe Garcia Perez.

Prin Cadrul Financiar Multianual, României îi sunt alocate aproximativ 80 de miliarde de euro, dintr-un total de 1.414,5 miliarde. Asta înseamnă că România are acces la aproximativ 5,66% din bugetul U.E.

Din cele 80 de miliarde pe care țara noastră le-ar putea obține, 30,44 miliarde vin prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Marcel Ciolacu, presiuni asupra lui Florin Cîţu

Este încurajator că oficialii europeni susţin demersurile PSD în ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Astăzi, în discuţia purtată cu domnul David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, acesta a subliniat că este esenţial ca autorităţile locale şi principalii actori sociali să fie implicaţi în procesul de elaborare al PNRR. Sper că acesta este un semnal extrem de clar pentru Guvern.

În procesul de evaluare a planurilor naţionale, Parlamentul European va ţine cont astfel de criterii relevante.

La rândul său, doamna Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, a reafirmat că acest plan trebuie să fie elaborat în strânsă legătură cu actorii locali şi discutat în Parlamentul naţional.

Concluzia zilei: Guvernul Cîţu trebuie să lase aroganţa şi să se apuce serios de treabă, în conformitate cu uzanţele şi normele europene. Asta, dacă vrem ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro….”, a scris Marcel Ciolacu miecuri pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
546 afisari

1 COMENTARIU

  1. Poate-l pune nea Ciolacu pe Catu sa plateasca berea ca altceva nu vad ce ar putea face. Poate sa-i ia semintele sau alunele din fata…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger