AcasăPoliticaCum e cu salariul minim. Ministrul Finanțelor, prins pe picior greșit. ”Deci...

Cum e cu salariul minim. Ministrul Finanțelor, prins pe picior greșit. ”Deci nu are cum să fie…” – VIDEO

Ezitări la nivel ministerial, când a venit vorba de salariul minim.

Recent instalat în fotoliul de ministru al Finanțelor, liberalul Dan Vîlceanu a ieșit, marți, într-o conferință de presă.

Iar la un moment dat, a fost întrebat de o jurnalistă dacă știe cât e salariul minim în mână – net – în România. Iar răspunsul ministrului a sunat astfel: ”Da, este în jur de 1.600 și ceva”.

Când i s-a spus că e 1.386 de lei, oficialul guvernamental a părut sceptic. ”E 2.380 (de lei-n.n.) cred, da, 2.300 salariul minim brut, deci nu are cum să fie 1.300, dar mă rog…”, a replicat șeful de la Ministerul Finanțelor.

Învestit în funcție săptămâna trecută

Vă amintim că Dan Vîlceanu – propus la șefia Ministerului Finanțelor de către premierul Cîțu – a fost învestit în funcție săptămâna trecută. Pe 18 august, Vîlceanu a depus jurământul la Cotroceni.

O zi mai târziu, Vîlceanu a participat la prima ședință de Guvern. ”Este prima zi la Ministerul Finanțelor și sunt multe provocări, dar vreau să am o comunicare constantă cu românii prin intermediul mass-media și îmi propun să am o întâlnire săptămânală cu presa.

Am avut deja discuții cu premierul Florin Cîțu despre prioritățile din perioada următoare: investiții, digitalizare și consolidare fiscală.

Reiterez un lucru pe care premierul l-a spus de foarte multe ori: nu vor fi introduse taxe noi”, a transmis Vîlceanu, între altele, pe Facebook, în 19 august.

author avatar
Andrei Coman
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger