AcasăPoliticaCum comentează ministrul Apărării, Vasile Dîncu, situația din Ucraina. Va fi război...

Cum comentează ministrul Apărării, Vasile Dîncu, situația din Ucraina. Va fi război în România?

Vasile DincuCum comentează ministrul Apărării, Vasile Dîncu, situația din Ucraina. Va fi război în România?

Nu va fi război în care să fie implicată România, ne asigură ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Oficialul nu crede că se impune convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT din cauza situației de la granița Ucrainei.

Dîncu a precizat că NATO, așa cum a anunțat Secretarul General Stoltenberg, nu va reacționa militar, pentru că este clar că Ucraina nu este membru NATO, iar tratatul nord-atlantic arată că nu reacționează militar decât dacă sunt amenințate țări care sunt în NATO.

„Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România. România nu va participa cu trupe. Nu participă nici cu echipament la marea Ucrainei. Deci România este doar parte a NATO și reacționează împreună cu Alianța, în armonie și într-o strategie foarte coerentă”, a spus Vasile Dîncu la TVR.

Convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT, inutilă

Dîncu a apreciat că nu se impune convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT din cauza situației de la granița Ucrainei.

„Noi comunicăm tot timpul. Cu siguranță vom avea și ședința CSAT, nu ședințe de urgență, pentru că repet, nu este momentul acum să ne impacientăm și nici să luăm măsuri în grabă. Atunci când ai în apropierea un conflict, chiar dacă nu te implică direct, trebuie să te gândești ce se întâmplă cu migrațiile, să vezi ce resurse ai pentru asta, cum gestionezi o situație indirectă…”, conchide Dîncu.

SUA și Franța au promis că vor trimite trupe NATO în România, dacă Rusia are de gând să invadeze Ucraina. Moscova a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor.

author avatar
Andreea Vlad
642 afisari

6 COMENTARII

  1. tare imi este scarba de raia asta de care nu mai scapam . nimic nu a facut pentru tara asta decat sa bage strambe pe unde s-a dus pentru Romania cu gena lui de sclav si cu balele care-i curg la straini .

  2. Poate de aia au pus sociolog la armată, să ne facă din vorbe. Politica-i teatru, ne-o spun zi de zi: actor politic, scenă politică, scenariu politic.
    Toate războaiele sînt aranjate, rostul întodeauna este altul decît cel pus pe gard; resetare, 6uild 6ack 6etter.

  3. Bai Dancule, mai bine zi-le la romanasii tai unde o sa sa fugi cand se si declanseaza razboiul ? Prin America de Sud sau prin Asia te tupilezi pe undeva, bai tradatorule koklit, mananci rahat cu polonikul in fiecare zi, nici draku nu va mai crede, bai trepadusule tampit !! Lasa tu astea cu razboiul, romanasii se pregatesc de vara care vine, si odata cu e in iunie e NeverSea, in iulie e SAGA, in august e Untold, astea sunt baza, bai Dancule gandacule !! Ha ha ha 🙂

  4. Omenirea se comporta ca un copil in tarc care amenita cu tipete ca nu i se da suzeta…
    Omenirea trebuiesa treaca debla era tehnologica si informativa la urmatoarea epoca a maturizarii ei.
    Epoca spirituala
    Rusia trebuie sa se maturizeze si sa inteleaga ca epoca razboaielor evului mediu pe parcele de regat si materialismul ateu dialectic al secolului 20 au apus.
    E jenant pueril si anacronic.

  5. Omul trebuie regandit in jurul divinitatii nu in jurul a lui a avea pe orice mijloace obiective.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger