AcasăPoliticaCum câștigă America din prăbușirea Europei. Criza energetică și cea alimentară, armele...

Cum câștigă America din prăbușirea Europei. Criza energetică și cea alimentară, armele SUA?

Când secretarul general ONU vorbea în martie 2022 despre un „uragan de foame și o «topire» a sistemului alimentar global”, mulți au ridicat a mirare din sprâncene, semn al unor îndoieli nerostite. Antonio Guterres avertiza atunci că prețurile la alimente, combustibil și îngrășăminte explodaseră, lanțurile de aprovizionare fiind perturbate la nivel internațional. Cel mai mult aveau să sufere persoanele din mediile defavorizate, iar asta însemna că în lumea avea să vină instabilitatea politică și tulburările sociale.

Azi, experții spun că pe tot mapamondul sunt suficiente alimente și niciun risc de penurie în privința aprovizionării. Corect, doar că abundența asta ne este vândută la niște prețuri exorbitante!

Strategia SUA – divide et impera

Problema nu o reprezintă lipsurile din piață, ci speculațiile cu privire la produsele alimentare și manipularea unui sistem alimentar global inerent defectuos, care servește intereselor comercianților agroindustriali corporativi în detrimentul nevoilor oamenilor și al securității alimentare autentice!

Și iată cum ajungem la războiul din Ucraina, acest conflict geopolitic comercial și energetic. Acolo, de fapt, în mare parte este vorba despre implicarea SUA într-un război proxy împotriva Rusiei și a Europei. De ce? Fiindcă America vrea să separe Europa de Rusia și, prin impunerea unor sancțiuni nemaiîntâlnite în istorie, face „Bătrânul continent” dependent total de oferta Washingtonului.

Renumitul profesor de economie Michael Hudson a nuanțat această teorie când s-a referit la conflictul ruso-ucrainean ca fiind, în realitate, un război împotriva Europei și a Germaniei. Iar scopul sancțiunilor americane ar fi acela de a împiedica UE să-și sporească comerțul și investițiile cu Rusia și China.

Miza Nord Stream 2

Politicile neoliberale din anii ‘80 și ulterioara extindere a doctrinei globaliste au deraiat de pe orbită economia SUA. Cu producția puternic slăbită, singura modalitate pentru SUA de a-și menține hegemonia a fost să submineze China și Rusia și să slăbească Europa. Astfel, zice prof. Hudson, Administrația Biden și neoconii americani au căutat să blocheze Nord Stream 2 și tot comerțul energetic UE – Rusia, având drept unic scop monopolizarea sa de către America!

Dovada stă în faptul că, dincolo de „agenda verde” promovată la nivel declarativ de Casa Albă, SUA se bazează în continuare pe energia rezultată din combustibilii fosili și face asta doar ca să-și proiecteze puterea pe mai departe în străinătate.

America a știut dinainte cum vor fi aplicate sancțiunile împotriva Rusiei, care au servit pentru a împărți lumea în două blocuri, astfel alimentându-se un nou „Război rece” – SUA și Europa, pe de o parte, China și Rusia, pe de altă parte.

SUA și criza petrolului din anii ‘70

Nu este prima dată când Statele Unite recurg la o criză majoră pentru a-și menține hegemonia globală, folosind drept armă creșterea prețurilor materiilor prime-cheie, care efectiv iau prizoniere țările îndatorate.

În 2009, Andrew Gavin Marshall descria cum, în 1973, după ce a renunțat la standardul de aur, Henry Kissinger a fost parte integrantă a manipulării evenimentelor din Orientul Mijlociu (Războiul arabo-israelian și criza petrolului). Acest lucru a servit Americii, care practic se falimentase din cauza războiului din Vietnam și fusese amenințată de creșterea economică a Germaniei și Japoniei.

Kissinger a contribuit la asigurarea unor creșteri uriașe ale prețului petrolului OPEC și, prin urmare, a generat profituri suficiente pentru companiile petroliere anglo-americane. Această politică nu a avut alt scop decât rănirea Europei, a Japoniei și a lumii în curs de dezvoltare.

Astăzi, SUA poartă din nou un război. Sărăcirea națiunilor europene urmărește ca acestea să rămână în plasa Americii, care folosește două instituții financiare pentru a crea dependență și îndatorare – Banca Mondială și FMI.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.792 afisari

11 COMENTARII

  1. ” America vrea sa separe Europa de Rusia ” ? Serios ? Si Europa nu vrea , o cere pe Merkel inapoi ?

    • 1. Digi 24 . ro , 07.09.2022 , ora 14:20 : ” CE propune plafonarea gazelor rusesti ………………………….”. 2. Digi 24 . ro , 07.09.2022 , ora 14:58 : ” Olaf Scholz , atac deschis la politica energetica a Angelei Merkel „. 3. National . ro , 07-09-2022 , ora 15:44 , articol de Radu Jacota : ” S-a rupt lantul de iubire Germania – Rusia ” .

    • Vrei sa mori de frig sa ajungi evacuat ca nu poti plati gazul si electricitatea sa dai 50 lei pe o paine?
      Dai inainte cu Americanii..UE devine numai client la gazele USA scumpe pe care nu aveau cui sa le vanda la armele care la fel nu prea mai aveau cui sa le vanda etc
      Ca in acelasi timp falimenteaza industria UE este perfect pentru americani scapa si de competitie de ce sa vanda Porsche BMW Audi lasa ca vand ei Crysler Ford si Chevrolet GM etc
      Rusia avea interesul sa ii mentina BOGATI pe europeni ca sa poata cumpara de la ei si nu doreau falimentarea industriei UE pentru ca erau clienti si EI

  2. National . ro , 07-09-2022 , ora 14:53 , articol de Tudor Borcea : ” UE depaseste linia rosie a lui Putin . Anunt de ultima ora de la Brexelles in ciuda avertismentelor Kremlinului ” .

  3. Spuneti-mi cui au adus americanii bunastarea pe glob??? Inafara de dezastre n-au lasat altceva in urma lor. Toata Europa a devenit dintr-odata cretina ??? Nu-si dau seama ca amrloci-s la nspe mii de kilometri de noi iar rusii colea ??? Asa-i ca-i mai ieftin de 5 ori in plus sa cumperi de la amerloci decat de la rusi ??? America, parasita de ”sateliti” face implozie, tampitilor. De ce un continent trebuie sa ssufere pentru un moft american ??? Pate sa ne spuna cineva cu ce s-a ales in plus Romanica ca amerlocii haladuie la Deveselu ??? Concret, plus si minus.

  4. Si ce sa vezi? Secretarul onu anunța doar agenda ce v a urma. Deci a fost programată in detaliu aceste crize majore, doar pentru salvarea usa….. in cazul asta, in doi, trei ani maxim papa euro si uniunea europeană

  5. Sa inteleg ca Sua au ocupat Crimeea acum 8 ani si ea a oprit Nordstrimurile? Fiecare cauta afaceri sa ai cu ce sa faci.

  6. DACA TREBUIE 6 LUNI DE RAZBOI CA SA VA TREZITI ! NU-I PREA MULT PENTRU UN POPOR DE IDIOTI !. Asistam practic la un conflict SUA -RUSIA in care ucrainienii joaca rolul de coada de topor !. Cei care le-au generat motivul rusilor sa intre cu armata in Ucraina au fost americanii cand au invitat Ucraina sa intre in NATO !,desi la sumumitul din 2008 de la Bucuresti Putin ,Merkel,Sarcozy s-au opus si au motivat de ce .
    Cine finanteaza ,cine isi vinde armele si munitie Ucrainei ,cine ii instruieste si le pune la dispozitie informatiile ucrainienilor ?-SUA.
    Cine la facut pe Zelinsky presedinte dintr-un parlit de actoras de circoteca ?.
    Cine a decis sanctiunile impotriva Rusiei ?-SUA !, carei prostul care a pus UE pe chituci ?-URSULA cu sleahta ei de hoti,iresponsabili si incompetenti .
    Cui ii intra in cont castigurile ?-SUA ! careia $ s-a COCOTAT MULT PREA SUS FATA DE REALITATEA INFLATIEI DIN SUA !, EURO S-A PRABUSIT PRIN POLITICA IDIOATA DUSA DE URSULA & CO.

  7. NU VOI INBI AMERICA , CHIAR DACA MA CENZURATI, SLUGI DE K K T…….SIKTIR, JAVRELOR!!!!!!!!!!!!!!

  8. IUBI, IDIOTILOR…………SI NU CA DOAR NU O IUBESC, NU O SUSTIN , DAR O DETEST, O DETEST………….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger