AcasăPoliticaPOLITICĂ. Florin Cîțu și-a pregătit lista de miniștri! La ce portofolii renunţă...

POLITICĂ. Florin Cîțu și-a pregătit lista de miniștri! La ce portofolii renunţă PNL şi ce vrea USR PLUS

PNLLista PNL-ului pentru Noul Guvern!

Alegerile parlamentare 2020 au trecut, iar acum se fac cărţile. Klaus Iohannis trebuie să numească un nou primi-ministru, după demisia lui Ludovic Orban, iar partidele îşi împart ministerele.

Sâmbătă încep oficial negocierile pentru formarea majorității parlamentare și pentru viitorul guvern. Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au discutat joi dimineață cu președintele Klaus Iohannis, cu care au convenit ca viitorul guvern să fie cât mai suplu.

Sunt însă discuții în interiorul fiecărui partid despre ministerele pe care și le-ar dori fiecare și despre cine ar putea să fie viitorii miniștri.

La ce ministere renunţă PNL?

PNL ar fi dispus să renunţe la portofoliul Justiţie din viitorul Executiv în favoarea USR-PLUS, însă nu la Finanţe. De asemenea, alte ministere pe care liberalii le-ar dori sunt Apărare, Externe, Economie, Interne, Dezvoltare şi Transporturi.

Printre ministerele pe care PNL ar vrea să le ţină se numără cel al Finanţelor, al Apărării, Transporturilor, Internele, Economie şi Energie şi Externe. Totodată, în contextul în care PNL are 1.500 de primari ar vrea să ţină şi Ministerul Dezvoltării, au adăugat sursele citate.

Ce vrea USR-PLUS?

USRPLUS vrea cel puțin unul dintre ministerele avizatoare din Guvern: Justiție sau Finanțe. Sunt două poziții care controlează Guvernul pentru că de semnătura ministrului depinde orice act normativ adoptat de Executiv.

Liberalii pornesc negocierile de la câteva ministere-cheie la care nu sunt dispuși să renunțe. Totodată, PNL vrea șefia Camerei Deputaților pentru Ludovic Orban.

Cum arată lista PNL?

O listă provizorie analizată în PNL arată astfel:

  • Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă
  • Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu
  • Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
  • Ministerul Transporturilor – Lucian Bode
  • Ministerul Dezvoltării – Robert Sighiartău
  • Ministerul Fondurilor Europene – Marcel Boloș
  • Ministerul Economiei – Virgil Popescu

PNL ar mai fi dispus să renunţe la Sănătate, dacă Alianţa USR-PLUS vrea neapărat portofoliul pentru Vlad Voiculescu, cât şi la Ministerul Muncii, Ministerul Sportului, Ministerul Educaţiei, Ministerul Agriculturii şi cel al Culturii.

author avatar
Andrei Ștefan
1.181 afisari

6 COMENTARII

  1. Cand esti condus de un dirijor primitiv iohanis care abia descifrează notele muzicale, N-ai cum construi un Madrigal, poate , doar, o formație de dansatori, modești, de polca si ceardas.
    Nu credem ca mai avem, pentru România, o prioritate dătătoare de speranță. Singură lor prioritate e cum să consolideze, si mai mult, statutul de colonie a tarii si de sclavi ai cetățenilor. Restul sunt doar minciuni rostite de o ceata de derbedei fără neuroni naționali functionali si cu mare apetit spre nazism !!!!!

  2. Cum să-l compari pe bâlbâitul ăla de câți cu Ciucă..???…ați auzit ce-a făcut azi generalul la o ședință ??..l-a băgat în sperieți pe boul ăla de danca…!!..omul bețivului … martorii prezenți acolo au rămas uimiți când generalul l-a pus la punct pe banditul ăla…. Bravo d-le General, faceți ordine în guvernul criminal Orban….

  3. Numai pamblicarul de la Cotroceni este de vina, el si serviciile conduc tara, altminteri ……tinde la limita la zero

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger