AcasăPoliticaCum a reacţionat Dan Tudorache după ce un procuror a admis că...

Cum a reacţionat Dan Tudorache după ce un procuror a admis că alegerile de la Sectorul 1 ar fi fost fraudate

dan tudorachem a reacţionat Dan Tudorache după ce un procuror a admis că alegerile de la Sectorul 1 ar fi fost fraudate

Procurorul SIIJ Sorin Iașinovschi admite destul de clar că au fost fraude la alegerile locale din Sectorul 1. În aprilie, surse din anchetă au arătat că renumărarea voturilor evidenția o diferență de peste 1300 voturi în favoarea fostului primar al sectorului, Dan Tudorache.

Într-un interviu ce urmează să fie difuzat de Kanal D, procurorul afirmă că au existat fraude la nivelul secţiilor de votare şi că intrarea în încăperea în care erau ţinuţi sacii cu voturi s-a făcut în mod nelegal. Mai mult, Iașinovschi afirmă: „Ceea ce au votat cetățenii nu a fost consemnat”.

Cum a reacţionat Dan Tudorache?

Fostul primar al Sectorului 1 s-a declarat surprins de afirmațiile procurorului care anchetează scandalul voturilor din Sectorul 1 la alegerile locale de anul trecut.

Este o surpriză pe care o asteptam de 8 luni de zile. în imaginile pe care le-ati transmis şi dvs, o ţară întreagă a văzut frauda de la Sectorul 1. Mă surprinde că (procurorul) a ieşit înainte să prezinte oficial un comunicat”, a spus Dan Tudorache la postul Antena 3.

Întrebat și ce crede că l-a determinat pe procurorul de caz să facă declarații înainte de un rezultat oficial și mai ales într-un interviu televizat.

Ceea ce vă spun acum este un punct de vedere strict personal, eu cred că s-au făcut presiuni asupra lui și a spus efectiv ce s-a întâmplat în acest dosar. Asta este părerea mea, nu am alte informații”, a apreciat Tudorache.

Avocatul e surprins

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, spune că afirmaţiile procurorului de caz sunt grave, mai ales că dosarul nu este gata.

Dosarul nu e finalizat. Afirmaţiile sale sunt foarte grave şi puternice. Avem informaţii din interiorul anchetei că de la anumite secţii de votare nu există în acest moment niciun sac.

Sacii nu pot fi aruncaţi în lipsa unor procese-verbale”, a spus Drăgan.

author avatar
Andrei Ștefan