AcasăPoliticaTotul despre culisele demisiei lui Orban. Ce funcție ar vâna, de fapt,...

Totul despre culisele demisiei lui Orban. Ce funcție ar vâna, de fapt, liderul PNL!

Ludovic OrbanLudovic Orban a demisionat, luni seară, din funcţia de prim-ministru, în urma rezultatelor de la alegerile parlamentare.

Ludovic Orban a demisionat, luni seară, din funcţia de prim-ministru, în urma rezultatelor de la alegerile parlamentare.

Pe 6 decembrie cetăţenii români şi-au exprimat votul în cadrul alegerilor. Am luat decizia astăzi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern.

România are nevoie de un Guvern responsabil, care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care îşi doresc modernizarea şi dezvoltarea României. Decizia mea arată că nu mă cramponez în funcţia de premier„, a declarat fostul prim-ministru.

Orban vrea o majoritate parlamentară fără PSD

Am încercat să îmi fac datoria faţă de România şi plec din funcţia de premier cu conştiinţa datoriei împlinite. Tot ce a fost omeneşte posibil, atât eu cât şi colegii mei din echipa guvernamentală, am făcut. Pe 6 decembrie românii care au participat la vot au decis componenţa viitorului Parlament.

Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei care va urma e acela e a fi implicat în negocierile pentru formarea unui Guvern care să ofere românilor garanţia unei direcţii corecte pentru România şi garanţia unei capacităţi de a utiliza toate resursele pe care România le va avea la dispoziţie în următorii ani„, a mai zis Orban.

Ce funcţie vânează acum Ludovic Orban?

Având în vedere că Ludovic Orban s-a retras și astfel nu încurcă negocierile dintre cele trei partide, este posibil ca UDMR și USR-PLUS să-l susțină pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Ludovic Orban a mai avut două mandate de deputat și este recunoscut la nivelul PNL drept unul dintre finii cunoscători de proceduri parlamentare și legislație.

Noul premier este Nicolae Ciucă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 7 decembrie 2020, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier şi îl desemnează prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Acesta din urmă s-a născut la 7 februarie 1967, în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988.

author avatar
Andrei Ștefan
413 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger