AcasăPoliticaCuiul din gheata lui Iohannis

Cuiul din gheata lui Iohannis

În stilul lui zeflemitor și de atotștiutor, Klaus Iohannis a declarat că Alianța pentru Unirea Românilor este o formațiune despre care nu se prea știe ce vrea și ce face în politică. Chiar așa?

Când a venit vorba despre o posibilă suspendare a lui, Bardul Lozincilor Fără Efect s-a grăbit și mai neinspirat. Este o poveste cam afumată, a glăsuit el. A uitat că românilor era pe cale să le reușească figura asta dacă emisarul SUA, trimis de urgență la București, nu ar fi scos cu de la sine putere că sunt două milioane de voturi fraudate, fapt ce l-a scăpat pe Traian Băsescu de suspendare. A uitat și că, de-a lungul istoriei, românii poate că au fost greu de urnit, după care au fost și mai greu de oprit. Sau poate că niciun consilier nu s-a încumetat să îi spună, deși nici acum nu ar fi prea târziu. Degeaba pozează în președintele sigur pe sine, se vede de la o poștă că AUR îl stânjenește la mers, ca un cui înfipt în gheată. Și de ce nu ar fi așa, din moment ce nou intrata formațiune politică în Parlament , la îndârjirea pe care o are, îi poate rezerva cele mai neplăcute surprize?

Simplul refuz de a participa la votul de învestire a Guvernului îi va arăta lui Iohannis că în fața AUR nu e recomandat să te joci cu vorbele, precum a făcut-o cu alții. Iar dacă la refuz participă și PSD, rezultă că Iohannis + Coaliție ≠ Love, ci Iohannis + Coaliție = Zero. Nu este obligatoriu ca, odată declanșate procedurile de suspendare, acestea să poată fi duse cu brio până la capăt. Este de ajuns o mică scânteie ca lumea să iasă în stradă, de data aceasta strigându-și nemulțumirile cu glas tare. Cu glas foarte tare, căci românii s-au săturat până peste cap de o politică dusă în defavoarea lor de mai bine de două decenii. S-au săturat să țină în spate toți troglodiții unui sistem subordonat Cotroceniului, indiferent cine ar fi domiciliat vremelnic acolo. O fi cam fumată povestea, după cum zice Iohannis, numai că nu a văzut cum știe românul să facă afumătura, deși a avut ocazia. Ce face AUR în politică? Îi stă înfipt în talpă ca un cui. Și va simți asta la fiecare pas pe care îl va face.

author avatar
Valentin Boeru
2.094 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger