AcasăPoliticaCu ochii pe PNRR. Ciolacu trimite specialiștii PSD la ministerul condus de...

Cu ochii pe PNRR. Ciolacu trimite specialiștii PSD la ministerul condus de Ghinea

Cu ochii pe PNRR. Ciolacu trimite specialiștii PSD la ministerul condus de Ghinea

La câteva zile după ce a discutat cu premierul Cîțu la Palatul Victoria, pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), liderul PSD a anunțat că, de luni începând, experți ai formațiunii pe care o conduce urmează să ajungă la sediul ministerului condus de către Cristian Ghinea (USR PLUS).

În acest context, Marcel Ciolacu a declarat că încă nu a văzut PNRR-ul, ci doar unele aspecte conținute de acest plan. ”Nu l-am văzut. Am anumite obiective din el, anumite finanţări, nu ştim care sunt granturi, care sunt împrumuturi.

De mâine (luni- n.n) specialiştii PSD se vor deplasa la Ministerul Fondurilor Europene şi acolo, împreună cu domnul ministru şi cu specialiştii din minister, vor avea acces la întregul plan, care este încă în negociere cu Uniunea Europeană”, a menționat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Ciolacu: Nu e un ajutor dat lui Cîţu

Liderul PSD a susținut că a convenit cu premierul Cîțu și cu ministrul Ghinea ca specialiștii PSD să meargă la minister. Și a explicat care anume ar fi considerentele pentru care se face un astfel de pas.

”Nu e un ajutor dat domnului Cîţu, e un ajutor dat până la urmă și o implicare… e un respect faţă de români. Nu putem accepta să fim ultimul stat din Uniunea Europeană care depune acest PNRR. N-am înţeles nici eu de ce este atâta netransparenţă. (…) O viziune coerentă nu există. Și o corelare cu celelalte fonduri”, a mai afirmat Ciolacu.

Mesaj după discuțiile cu premierul Cîțu

De altfel, la o zi după discuțiile avute cu premierul, joi, la Palatul Victoria, liderul principalei formațiuni de Opoziție transmisese un mesaj pe o rețea de socializare. ”Știam – din discuțiile cu comisarii europeni din familia noastră politică – despre starea dezastruoasă în care se află #România în privința finalizării PNRR.

Acesta a fost și motivul pentru care am adus la întâlnirea de la Guvern propunerile PSD privind #soluțiile și #proiectele ce trebuie cuprinse în acest plan. Ele respectă întru totul cerințele Comisiei Europene!

În mod cert, deși nu va recunoaște asta vreodată în public, documentul nostru îl va ajuta pe domnul Cîțu și echipa sa atât de lipsită de coeziune ca România să aibă, în sfârșit, un Plan Național de Redresare și Reziliență care să fie aprobat de Comisie”, scria, între altele, Marcel Ciolacu, pe Facebook, pe 21 mai.

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger