AcasăPoliticaCu mască și cu cască, Ludovic Orban a explicat de ce se...

Cu mască și cu cască, Ludovic Orban a explicat de ce se amână măsurile de relaxare: „Nu sunt ca alţi premieri care…” – VIDEO

E tot mai clar că măsurile de relaxare care ar fi urmat să se decidă de la 1 iulie se mai lasă așteptate.

După ce ministrul Sănătății anunțase în cursul zilei trecute că Grupul Tehnic a propus amânarea acestor măsuri, premierul a explicat, la rândul său, de ce anume s-a ajuns la o astfel de variantă.

Prezent la Uzina ALRO Slatina, în vizită de lucru, și apărând la declarațiile de presă echipat corespunzător – nu doar cu mască sanitară, ci și cu o cască de protecție din rândul celor care sunt folosite pe șantiere – Ludovic Orban a adus în discuție numărul (mare) de noi îmbolnăviri cu COVID-19 confirmate în România, în ultimul interval. „Este o cifră care ne face să rămânem în gardă, să rămânem concentraţi şi mobilizaţi pentru aplicarea măsurilor pe care le-am adoptat. Și numărul de cazuri ne-a şi determinat, evoluția numărului de cazuri, să amânăm alte măsuri de relaxare”, a declarat Orban.

Totodată, premierul a lăsat să se înțeleagă că, spre deosebire de alți politicieni, e constant în deciziile pe care le susține. „Miercuri este şedinţă de Guvern, dar eu nu sunt ca alţi premieri care într-un fel votează ca premier şi în alt fel ca parlamentar. Eu am votat ca preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru propunerea formulată de CNSU şi voi susţine în Guvern adoptarea propunerii formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a susținut Orban, aflat în județul Olt alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

author avatar
Cristina Stefan