AcasăPoliticaCu două moțiuni pe cap, Cîțu dă replica: În Parlament este un...

Cu două moțiuni pe cap, Cîțu dă replica: În Parlament este un festival și o competiție a celor care vor să arunce ţara în aer – VIDEO

(sursa foto: Facebook/PNL)

S-a aflat deja că Guvernul condus de către Florin Cîțu e ”încolțit” nu de una, ci de două moțiuni de cenzură. În fața acestei situații, actualul premier, recent votat în fruntea PNL-ului, arată cu degetul în direcția USR, dar și a PSD-ului.

Pe fondul deciziei de marți a Curții Constituționale pe tema sesizării venite de la vârful Guvernului în privința moțiunii de cenzură a celor de la USR PLUS și AUR (VEZI AICI), deja citită în Parlament, s-a mai aflat și că PSD-ului a oficializat, tot în cursul acestei zile, planul de a depune propria moțiune la adresa actualului Executiv.

În tot acest context, Florin Cîțu vede ”festival” al celor care ar vrea să destabilizeze țara. ”Aşteptăm pentru prima moţiune (USR PLUS și AUR) motivarea CCR. (…) În Parlamentul României astăzi este un festival şi este o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer, să destabilizeze România. Pe de-o parte avem o coaliţie USR – AUR, pe de altă PSD se întrec în arunca țara în haos și vor să dea jos Guvernul României”, a acuzat Cîțu.

Mai mult, actualul premier – pe care atât cei de la USR PLUS, cât și de la PSD au anunțat că nu îl mai vor Palatul Victoria – a dat de înțeles că evită să comenteze scenarii.

”Astăzi avem un Guvern care funcţionează, care poate să dea ordonanţe și care funcționează normal. (…) Sunt 1.000 de scenarii, nu are sens să discutăm fiecare scenariu. (…) Sunt două moțiuni, o competiţie a unor partide care vor să arunce ţara în aer înaintea acestei ierni (…) noi ne ocupăm de guvernare”, a mai replicat Cîțu.

Ciolacu, despre moțiunea PSD: Guvernul Cîțu trebuie să plece rapid acasă

Totodată, liderul PSD a anunțat, și în scris, nu doar într-o conferință, pasul făcut din direcția partidului său, în Parlament.

”Am depus astăzi moțiunea de cenzură, după ce CCR a constatat, în unanimitate, existența unui conflict de constituționalitate în privința moțiunii USR-AUR.

Așa cum am promis! Guvernul Cîțu trebuie să plece rapid acasă, deci cerem parlamentarilor USR-PLUS și AUR să acționeze logic și să voteze moțiunea depusă de PSD. Este singura moțiune depusă legal și care nu riscă să fie din nou atacată la CCR”, a transmis Marcel Ciolacu, via Facebook.

213 afisari

1 COMENTARIU

  1. asta vorbeste? se stia de valul 4 de covid si abia acum se dau bani ptr ministerul sanatatii sa aduca/sa cumpere medicamente anti covid! e dus rau daca are impresia ca e persecutat degeaba!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger