AcasăPoliticaCu ce vrea PSD să înlocuiască acest controversat certificat verde obligatoriu la...

Cu ce vrea PSD să înlocuiască acest controversat certificat verde obligatoriu la locul de muncă. Modificările dorite de social-democraţi

marcel ciolacuCu ce vrea PSD să înlocuiască acest controversat certificat verde obligatoriu la locul de muncă. Modificările dorite de social-democraţi

PSD se opune obligativităţii certificatului verde la locul de muncă, dar admite, totuşi, că sunt necesare câteva măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului printre angajaţi.

Printre acestea, social-democraţii au propus și o nouă formulă de testare PCR a angajaților instituțiilor de stat. Deși în urmă cu câteva zile Florin Cîțu anunța obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, PSD negociază și acest proiect de lege, dar cu anumite modificări, față de cele propuse inițial de premierul interimar.

Cum vrea PSD să modifice legea certificatului verde

Sursele politice spun că propunerea PSD este de a testa PCR odată la cel puțin 30 de zile angajații din domeniile unde noua lege a certificatului verde va deveni obligatorie.

Noile amendamente vin ca urmare a propunerilor făcute de PNL și premierul interimar cu privire la noua lege a obligativității certificatului verde la locul de muncă, iar PSD, spun aceleași surse, mai cere ca cei vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin să poată merge la muncă fără alte restricții.

Iată modificările dorite de PSD:

  • O dată pe lună: test anticorpi + test RT-PCR (dublă testare pentru cei nevaccinați)
  • Certificatul verde la muncă, obligatoriu indiferent de numărul de angajați, atât la stat cât și la privat
  • Teste gratuite pentru personalul medical (măsură posibilă și la profesori)
  • Certificat verde valabil la 10 zile de la prima doză de vaccin

(Sursa: amendamente PSD)

Vă reamintim, proiectul privind introducerea certificatului COVID pentru accesul la locul de muncă a fost respins în Senat săptămâna trecută, pe 27 octombrie. Senatul este prima cameră sesizată. Proiectul urmează să intre pe agenda deputaților în următoarele zile.

author avatar
Andrei Ștefan
1.597 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu poți schimba ceva ilegal și neconstituțional cu altceva neconstituțional și ilegal!

    Dar asta înseamnă să știi și să respecți constituția și legile!

    CIUMA ROȘIE ȘI HOLERA GALBENĂ ÎNCALCĂ LEGILE ȘI CONSTITUȚIA ȚĂRII!!!!!

    HUOOOO P.S.D.!!!!! HOOOOO P.N.L.!!!!!!!

  2. @ Certificat verde la testări, că vaccinare nu este obligatorie, ?
    Ăștia caută să ascundă modul cum se fac angajările și promovările în sectorul public, „s-o dea pe frunze, pe copaci, pe iarba verde” ,?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger