AcasăPoliticaCriza din Ucraina. România ridică două tabere pentru refugiați. Află unde anume!...

Criza din Ucraina. România ridică două tabere pentru refugiați. Află unde anume! „Măsuri preventive” – VIDEO

Criza din Ucraina. România ridică două tabere pentru refugiați. Află unde anume! „Măsuri preventive” - VIDEO (sursa foto: obiectivdesuceava.ro)

Sunt în plin proces de instalare două tabere pentru refugiați, una la Sighet și cealaltă la Siret. Anunțul a venit, sâmbătă după-amiază, de la Palatul Victoria. „Aceste măsuri sunt preventive”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Pe măsură ce s-au aflat cifre recente cu privire la numărul persoanelor din Ucraina care au intrat la noi în țară, și anume a celor care au ales să își lase în urmă casele pentru a se adăposti din calea războiului, de la Palatul Victoria s-a anunțat ce s-a decis în privința ridicării unor tabere mobile pentru refugiați.

Cifrele oficiale

În primă fază, Dan Cărbunaru a anunțat, într-o declarație de presă, cifrele din dreptul fluxului de ucraineni care au intrat pe teritoriul României.

„Până la miezul nopţii, în România au intrat, în 24 de ore, 14.188 de cetăţeni ucraineni, dintre care 7.298 au părăsit teritoriul României. În total, de la declanşarea conflictului, agresiunii armate împotriva Ucrainei de către Rusia, în România se află în acest moment aproximativ 14.000 de cetăţeni ucrainieni, potrivit datelor existente la miezul nopții. Toți aceștia au dreptul legal de a rămâne fie pe teritoriul României pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene maxim 90 de zile”, a precizat Cărbunaru, amintind informația aflată încă de orele trecute, și anume că dintre aceștia, 54 de cetățeni ucraineni au formulat solicitare de azil – VEZI AICI.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Guvernului a menționat că persoanele care vin din Ucraina și, odată intrați la noi în țară, își așteaptă rudele și prietenii se vor putea adăposti în corturi, pentru a nu rămâne în frig. Deja sunt și vor mai fi instalate corturi încălzite, atât pentru voluntarii care asigură acțiunile de sprijin pentru oamenii care ajung în țară din Ucraina, dar și pentru jurnaliști.

Oficial al Guvernului: „Aceste măsuri sunt preventive”

Totodată, Dan Cărbunaru a făcut referire și la taberele pentru refugiați ce se vor ridica la Sighet și Siret.

„Sunt în derulare operaţiunile de ridicare a două tabere pentru refugiați, una la Sighet şi una la Siret. Aceste măsuri sunt preventive, deoarece până la acest moment procentul de ocupare a centrelor de cazare puse la dispoziție de către Inspectoratul General de Imigrări se află la 56,4 %, sunt 448 de persoane care ocupă astfel de centre de cazare”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Încă de orele trecute, într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne s-a transmis că „de la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România”.

MAI-ul a precizat că „acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională”, iar „pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală”.

 

241 afisari

6 COMENTARII

  1. Romania e buna. Ai primim cu muzica ucraineana paine si oaturi. Nu primim decat femei si copiii. Restul barbatilor sant intorsi din drum pentru asi dovedi vitejia in lupte si vrednicia manuirii armelor.
    Dar curand Romania nu o sa mai poarta face fata si trebuie sa redeschideti centrele de migraj pt sirieni. M-as bucura sa sara si tari mici cum ar fi insulele Feroe sau tari smekere asa ca Elveția care face bani din razboaie si sa ne ajute, nu doar tari cunoscute sau expuse .

    • Eu ofer masa , cazare si loc de munca ptr 5 tinere dornice de afirmare. F U T A C I O A S E L E trebe sa aina maxim 20 de ani.

  2. Noi nu omoram oameni de Pomana Mortilor.
    Noi oferim adapost paine si caldura alaturi de preoti.
    Romanii le ofera si apartamentele lor femeilor speriate de foametea naparcii.

  3. Bravo,vezi ca or sa mai vina vreun milion plus muncitorii din Sri Lanka si Vietnam.Eu zic sa iti eliberezi si propria casa si sa te muti intr-un cort.Nu uita sa le platesti facturile.

  4. Bai guvernule roman, sa vedem pe unde o sa scoateti voi camasa cand o sa fie cam 1 milion de ukrainieni refugiati prin Moldova numai !! Atunci o sa fie tot balciul de pe lume, nu acum, cand distractia nationala e numai la inceput !! Mai vorbim cam peste fix 1 luna, sa vedem atunci cifrele si cica solutiile voastre preventive, auzi acolo !! Ha ha ha 🙂 Bai Ciukalaule, e cazul sa incepi sa nu te mai ingrasi ata d emult, ca porkusorul de Craciun, ca de te prind refugiatii astia care nu prea au mancat de 3-4 zile, te taie ca pe porkul de Paste !! Asa ca atentie marita ce miscari brute faci pe acolo, la granita de la Siret, ca poate trag ukro-na-zi aia tampitit in tine, o sa creada ca vrei sa fugi la ei !! Ha ha ha 🙂 Hai cu haosul total, ca asta nu enimic, numai de acum vine mama tuturor crizelor economice, apoi vine Foametea, cu F mare, atunci o sa fie Darwinism Total, bai vaxxinatilor in cap, cel mai bine e ca, tot preventiv, sa va faceti acum rapid restul de 4-5 doxe de seruri experimentale otrava in cap si in vene, ca drogatii, ca mai tarziu astia uita de voi, si va lasa pe uscat !! Ha ha ha 🙂 Bai, astia fazanii de cobai capsati ca idiotii inutili, sa stiti ca nu e o chestie asa de faina sa intrii in fibrilatii din cauza lipsei doxei in cap la fiecare 2-3 luni !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger