AcasăPoliticaCriza cerealelor. Ministrul Daea, după discuțiile cu omologul ucrainean: „Am văzut că...

Criza cerealelor. Ministrul Daea, după discuțiile cu omologul ucrainean: „Am văzut că am devenit inamicul numărul 1, dar salvatorul situaţiei” – VIDEO

Ministrul Petre Daea a ieșit, vineri, în fața presei, după ce a discutat cu omologul său din Ucraina, Mikola Solski, și a anunțat o serie de concluzii ale întrevederii.

Mijloacele de transport din Ucraina care tranzitează România vor fi sigilate la intrarea în ţară, chiar dacă acestea poartă deja un sigiliu, pentru a putea fi urmărite prin sistem şi confirmate la destinaţie. Anunțul a venit de la ministrul Daea. Care a ținut să menționeze că a văzut că a devenit „inamicul numărul 1, dar salvatorul situaţiei”.

În privinţa tranzitului am socotit a face câteva lucruri, zic eu extrem de importante şi pe care le-am lucrat ieri cu specialiştii. Astăzi se validează prin semnăturile miniştrilor cu responsabilităţi în domeniu, întrucât nu ministrul Agriculturii este responsabilul tuturor măsurilor care se impun în acest domeniu. Asta nu este o scuză, ci un exemplu de implicare a ministrului Agriculturii în situaţii deosebite (…), că am văzut că am devenit inamicul numărul 1, dar salvatorul situaţiei. În poziţia a 2-a mă aflu tot timpul, indiferent unde şi cât e de greu. Şi cu privire la transport am stabilit aşa: să punem un sigiliu, chiar dacă are sigiliu, mijlocului de transport, fie el feroviar, rutier şi dacă este posibil şi la barje să se procedeze la fel.

Sigiliul respectiv pus peste sau alături de sigiliul care există este siguranţa noastră că îl putem urmări şi va fi urmărit prin sistem şi confirmat la destinaţie că a ajuns sub un sigiliu neviolat”, a susținut Petre Daea în conferința de presă de vineri, de la sediul Ministerului Agriculturii.

Daea: Ne aşteptăm ca să apară în România o cantitate mai mare ca până acum

Totodată, ministrul Daea a mai făcut o serie de precizări care n-au fost trecute cu vederea.
„În condiţiile în care România a rămas singura poartă de intrare pentru import, mă aştept şi ne aşteptăm ca să apară în România, din dorinţa de a prelua produsele din Ucraina, o cantitate mai mare ca până acum. Deci o situaţie mai dificilă pentru ţară, în condiţiile în care ceilalţi şi-au închis graniţele”, a mai declarat Daea, în fața presei.

În ceea ce privește importurile, autoritățile române vor preleva probe din produse, la vamă.
„Semnalul pe care l-a avut Slovacia cu privire la identificarea într-un lot de 1.500 tone de grâu a unei depăşiri a pesticidelor, fiind un semnal de alertă pe care trebuie să îl procesăm ca atare, în privinţa importului am luat următoarele măsuri pe care le-am comunicat, iar Mikola le-a apreciat ca fiind normale, corecte, în consonanţă atenţie cu legislaţia europeană şi nu altfel, şi anume (…) să prelevăm probe în vamă.

Aici sunt două aspecte: sunt birouri vamale în ţară şi acolo şi la frontieră. Pentru nevoia de a păstra fluidizarea traficului, în aşa fel încât să facem două lucruri bune: să nu aglomerăm intrările în graniţă, dar să ne şi asigurăm că produsul respectiv este în regulă, până acum am procedat la determinarea sau la prelevarea de probe la destinaţia produsului. De data aceasta am considerat că este corect aşa. Aceasta este măsura pe care am luat-o privind produsele care se importă. Atunci când Comisia va hotărî să se oprească importul, lucrurile acestea se subînţeleg că vor dispărea, întrucât nu mai este cazul la produsele respective. Evident că sunt o serie întreagă de produse care intră, vom vedea decizia şi aşteptăm”, a explicat Petre Daea.

Nu în ultimul rând, cei doi miniștri au stabilit să comunice săptămânal asupra cantităţilor de produse de import şi a celor ieşite în tranzit – „pentru a avea toate datele din toate părţile”, din câte a subliniat Daea.

author avatar
Andrei Coman
331 afisari

13 COMENTARII

    • Ca sa intrebe cretinii ca tine , spanzurati-va prostilor , nu min agriculturii pune sigilii pe camioane , idiotilor USR !

  1. Si agricultorii romani vor mai avea ba cormorane piata unde sa si duca cerealele daca tu te maresti ca vei primi mai mult ,si ieftin,ei cu pretul de ue unde isi duc marfa ,pe garla??!!Esti de filme cu stan si bran!!

    • Bati campii analfabet userist , primesti bani la bucata postare , de asta n-are nici o noima mazgaliturile tale de om beat .

  2. Sper ca noul suflu politic ,care va veni în 2024 să ne scape de scârbele usr este vremea patrioților și alungarea trotinetarilor în sandale

  3. Cu sigil fără sigil pita creste
    Ma lasa rece sigilu
    Bani anapoda
    Samsarii se imbogatesc am dat 5 lei pe un castravete 🥒…
    Sunt convins ca a fost dat din sere cu 1 leu. Daca nu era romanesc si era adus din Argentina de peste Atlantic sunt convins ca îl luam cu 4 lei si 50 de bani.
    JOS MAFIA TRANSPORTATOARE Intermediari si bisnitari agricoli care distrugeti si ferme si pe romani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger