AcasăPoliticaCritici fără număr, pe tema alocațiilor. Firea pune tunurile pe Cîțu și...

Critici fără număr, pe tema alocațiilor. Firea pune tunurile pe Cîțu și Orban, dar nu numai: ”Ministrul Raluca Turcan minte”

Critici fără număr, pe tema alocațiilor. Firea pune tunurile pe Cîțu și Orban, dar nu numai: ”Ministrul Raluca Turcan minte” (sursa foto: Facebook)

După ce liderul PNL a făcut, recent, un anunț cât se poate de clar pe tema creșterii alocațiilor, frângând așteptările copiilor și ale părinților care încă mai sperau la o majorare, de la 1 iulie – VEZI AICI, fostul edil al Capitalei, actualmente senator PSD, a anunțat ce are de gând să facă principala formațiune de Opoziție, pe tema alocațiilor.

Și anume că social-democrații vor depune în cursul acestei săptămâni un proiect de lege ”care să oblige guvernul cinic să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020”, din câte a transmis Gabriela Firea, în dimineața zilei de marți, 8 iunie.

Social-democrata aduce în discuție alocările prin Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR) Și îi critică atât pe actualul premier, Florin Cîțu, cât și pe predecesorul acestuia din fotoliul de prim-ministru, Ludovic Orban. ”Cîțu și Orban fură peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilități”, acuză Firea, într-o postare pe Facebook.

Mai mult, nici Raluca Turcan, liberala aflată în fruntea Ministerului Muncii, nu scapă ”netaxată” în mesajul transmis public de către prim-vicepreședinte PSD, Gabriela Firea.

”Ministrul Raluca Turcan minte când susține că efortul bugetar din acest an ar fi de 2 miliarde lei. Acesta este efortul pentru tot intervalul până la 1 iulie 2022!”, susține Firea.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul postat pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea:

”Depunem săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige guvernul cinic să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități. Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorările la alocațiile pentru copii? Trist!

După ce Cîțu și Orban au promis înainte de alegeri că vor eșalona în 5 tranșe dublarea alocațiilor adoptată de PSD, acum anunță că anulează două dintre acestea.

Spun că nu au 2,1 miliarde de lei pentru copii, dar alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid.

Cîțu și Orban fură peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilități.

Până în prezent, majoritatea PNL-USR-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban (cu Cîțu ministru al Finanțelor) a eșalonat dublarea alocațiilor.

Prin modificările făcute, Coaliția de guvernare a anulat acordarea tranșelor 3 și 4 din calendarul propus inițial. Mai exact, nu se mai acordă tranșele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranșele rămase neacordate (3, 4 și 5) se vor aplica de la 1 iulie 2022.

Proiectul aprobat deja de Senat se află în dezbatere la comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Pe lângă faptul că nimeni nu mai poate avea încredere în acest Guvern, după ce tocmai a spus că nu-și mai respectă promisiunile din campanie, chiar dacă ar face așa cum spune acum, faptul că în acest interval copiii nu vor beneficia de majorările promise reprezintă un furt din banii ce li se cuveneau prin lege.

Astfel, pentru a doua jumătate a acestui an, Cîțu fură 700 de milioane de lei, iar pentru prima jumătate a anului viitor mai fură încă 1,4 miliarde de lei.

În total, Guvernul fură 2,1 miliarde de lei de la copii, respectiv câte 522 de lei de la fiecare copil de 2-18 ani și câte 1.044 lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilități.

Argumentul invocat de Cîțu și Raluca Turcan e același folosit și de Emil Boc când a tăiat pensiile și salariile în 2010: „Nu sunt bani”!

În realitate, zic că nu au bani pentru copii, dar au bani pentru clientela de partid.
Ministrul Turcan tocmai a confirmat că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an de la 1 iulie.

Acest lucru arată premeditarea furtului din buzunarul copiilor, încă de la finalul anului trecut (când s-a modificat calendarul celor 5 tranșe în Senat).

Ministrul Raluca Turcan minte când susține că efortul bugetar din acest an ar fi de 2 miliarde lei. Acesta este efortul pentru tot intervalul până la 1 iulie 2022!
Pentru bugetul din acest an, efortul este 700 milioane lei, adică doar un sfert din suma alocată prin PNRR sponsorului PNL.”