AcasăPoliticaCristoiu, fecioara de partid și de stat

Cristoiu, fecioara de partid și de stat

„Pigmeul grafoman”, după cum îl alintă pe Ion Cristoiu colegul meu Răzvan Boanchiș, ar vrea să se înscrie în PSD. Asta da bombă! De-aia care fâsâie, vreau să zic. Nu e primul partid care-i cade cu tronc. Le-a luat pe toate la rând. I-o fi scăpat vreunul? Dar aici n-ar vrea oricum, ci numai cu acte.

Acte, desigur, dar numai dacă Ciolacu ia sub 100  la sută la alegeri. Mie mi-ar plăcea să-l știu acolo. Am și eu o fantezie la care nu vreau să renunț. Să-l văd făcând striptease la nunta PSD cu Ciolacu.

Din dragoste, fără bani

Nu e vulgar să iasă din tort. Alții fac mai urât. Știu că există pe lumea asta și lucruri mai rele prin care, cine știe, mi-o fi dat să trec. Să-i iau locul lui Orban. Să mi se blocheze yala când sunt la amantă. Să mă ceară Bote de nevastă. Să mă pună Marcel Pavel să-i spăl Covidu’ pe picioare. Acum, dacă mă gândesc mai bine, Cristoiu făcând striptease la Congres parcă nu ar mai fi dincolo de limita suportabilității. Este ca o fecioară. Ca acum opt ani, când avea o mare dilemă. Nu era a lui. O împrumutase de la PDL, pentru un serial de gândire. „Cum e mai bine să fii? Fecioară, dar să pierzi alegerile, sau curvă, dar să le câștigi?” E valabil și pentru PSD. N-o să afle răspunsul decât dacă încearcă. Dar numai cu Cristoiu. Fiecare construiește fecioria celuilalt. Curvăsăria e o opțiune personală.

Nereușitele se vor deconta între patru ochi. Cristoiu e omul perfect, merită să intre în politică. Și în presă, pe unde a trecut, a lăsat urme. Are mână  bună. Ca în bancul cu Vasile care ducea mereu portretul. A dus portretul lui Groza la demonstrații. Când a murit, era să o pățească. A dus și portretul lui Dej. Când Dej a dat ortul popii, era să intre în pușcărie. La Ceaușescu, n-a mai putut să se fofileze. Chiar țara i-a cerut să-i ducă portretul la defilări. Avea mână bună. PSD ar putea să încerce cu el. E curat. E ca o fecioară de partid. Și de stat. Pe mulți i-a feciorelnisit cu adevărurile lui despre fapte și întâmplări, închipuiri de oameni și măscări. Unii au trăit și după.E fecioară, zic. Nu e curvă. Curvele iau bani.La el e doar sentiment patriotic. Și dragoste.

author avatar
Valentin Boeru
1.870 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger