AcasăPoliticaCristian Popescu Piedone se ia la "luptă" cu Gabriela Firea. Cine va...

Cristian Popescu Piedone se ia la „luptă” cu Gabriela Firea. Cine va câştiga cursa pentru Primăria Capitalei?

cristian popescu piedone

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și președinte executiv al PUSL, vrea să facă o alianță cu social-democrații și să îi fie contracandidată Gabrielei Firea pentru o nominalizare în cursa pentru Primăria Capitalei.

Dacă tot avem alianțe, fac și eu o propunere Partidului Social Democrat, acolo tot văd că sunt conflicte și este candidata deocamdată dna Gabriela Firea. Pluripartidismul nu are competiție”, a spus Piedone.

Piedone, în competiţie cu Firea

Primarul Sectorului 5 a precizat că este gata să intre în competiție directă cu orice candidat ar propune PSD, inclusiv cu Gabriela Firea.

„Aș propune PSD să facem o alianță la nivel de București și trebuie să existe un contracandidat, atât asupra mea, cât și asupra celor care vor să candideze.

Să fii singurul candidat într-un partid atât de mare, ca PSD, și să nu aibă nimeni curajul, că știu eu câțiva care ar dori să fie primar general, dar nu-și anunță candidatura.

Și atunci, prin propunerea pe care o fac astăzi, e o propunere, poate am visat urât azi-noapte, să facem o alianță la nivel de București, dacă avem aproape trei sectoare în alianță, să facem și la nivelul municipiului București.

Și să fiu eu candidatul la fotoliul de primar general, în competiție cu Gabriela Firea. Și cel mai bun să câștige și să fie nominalizat de această alianță”, a spus edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în discursul de după alegerea lui Bogdan Pintileasa ca președinte al PUSL Sector 6.

Cum a reacţionat PSD?

Ne onorează dorința de a colabora. În acest moment, în Partidul Social Democrat nu s-a luat nicio decizie și puțin probabil să se ia vreo decizie de alianțe pre-electorale, fie la alegeri locale, fie la alegeri generale”, a declarat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, pentru DCNews.

Cât privește deschiderea PSD la astfel de discuții, ”colaborăm cu oricine, dar nu avem nicio decizie de alianță pre-electorală”, a mai spus Romașcanu.

author avatar
Andrei Ștefan