AcasăPoliticaBreaking news: Ludovic Orban anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor! Ce...

Breaking news: Ludovic Orban anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor! Ce a decis șeful Guvernului

Unul dintre subiectele de mare interes pentru români îl constituie situația pensiilor, care de la 1 septembrie ar trebui să crească substanțial, conform „Legii Olguța Vasilescu”.

Premierul a dat asigurări că pensiile vor fi majorate, dar a insistat că această creștere trebuie să fie una sustenabilă. ”Ne dorim să creștem pensiile, dar această creștere a pensiilor să poată să fie susținută nu numai în anul ăsta ci și anul următor și peste doi ani și peste trei ani”, a susținut Ludovic Orban.

Ludovic Orban, ca la Radio Erevan. Pensiilor vor crește, dar nu cu 40%

Întrebat, în această primă zi a săptămânii, dacă se ia în calcul creșterea pensiilor cu 14% de la 1 septembrie, cum spunea consilierul său, Virgil Guran, zilele trecute, șeful Guvernului a evitat să aducă în discuție procente. În schimb, a pus accent pe elementele ce vor fi avute în vedere înainte de a se lua o decizie.

”Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face în baza unei analize extrem de serioase. În primul rând este vorba de raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la 6 luni, care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor (…). Al doilea element de analiză îl reprezintă prognozele pe care le vor face, pe de-o parte, Comisia de prognoza, care e în subordinea Guvernului, iar pe de altă parte, prognozele privind evoluția economiei care sunt formulate de instituții internaționale, prognoze legate de evoluția economiei, mai ales în statele UE, pentru că

România este foarte legată de evoluția economiei din statele UE (…). În funcție de aceste evoluții vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea. Nimeni nu poate să vă spună acest procent”, a declarat Orban.

Premierul Orban insistă cu accentul pe sustenabilitate

Premierul a completat spunând că analiza privind punctul de pensie ar urma să fie încheiată în cursul acestei săptămâni și că așteaptă analizele, studiile de impact și prognozele. ”În funcție de asta împreună vom lua deciziile, cu Ministerul Finanțelor, cu Ministerul Muncii, cu toți specialiștii de la Casa de Pensii astfel încât să fie o creștere sustenabilă”, a conchis prim-ministrul.

În urmă cu două zile, ministrul liberal al Finanțelor făcea, la său, referire la creșterea pensiilor. ”Deși trecem prin cea mai mare criză economică vom crește și pensiile. În acest an obiectivul nostru este ca pensionarii să primească în plus lunar, prin creșterea punctului de pensie, cea mai mare sumă pe care au primit-o vreodată.”, suna mesajul pe care îl postase Florin Cîțu pe Facebook.

239 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca domnul Catu a spus ca vor fi cele mai mari mariri din istorie, inseamna ca daca maresti cu 15,1% ai dat mai mult ca toti. Iar daca maresti si din Ianuarie apoi esalonat ca la alocatii, iesi din sahul pesdelist printr-o rocada neasteptata din care nu cred ca mai poti da curand matul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger