AcasăPoliticaCrește tensiunea în coaliție. Dispută la vârful statului din cauza lui Vlad...

Crește tensiunea în coaliție. Dispută la vârful statului din cauza lui Vlad Voiculescu

Vlad VoiculescuCrește tensiunea în coaliție. Dispută la vârful statului din cauza lui Vlad Voiculescu / foto: Mediafax

Liberalii și useriștii au aprins din nou spiritele în coaliție, după scandalul de la Spitalul Foișor din Capitală. Mărul discordiei este nimeni altul decât ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, care a făcut gafă după gafă.

Pentru a spăla imaginea partidului, unii liberali intenționează să îi ceară premierului Florin Cîțu schimbarea ministrului Sănătății. La rândul lor, cei din USR PLUS amenință cu demiterea Guvernului.

Șeful Executivului a cerut tuturor miniștrilor din Guvern „transparenţă, coerenţă, profesionalism”. S-a ferit să îl acuze direct pe Vlad Voiculescu în legătură cu situația de la Spitalul Foișor, însă a transmis că „este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, dând de înțeles că așteaptă demisii de onoare.

Dispute vechi între Cîțu și Voiculescu

Cîțu a transmis că remanierea o decide doar premierul. „Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”, a precizat acesta. Declarația lui Florin Cîțu ar putea fi însă interpretată și ca un mesaj pentru partid, pentru a preîntâmpina solicitările de remaniere venite de la unii lideri ai PNL.

Tensiunile dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu sunt mai vechi, în trecut existând mai multe schimburi de replici între cei doi. Dar de această dată, în spatele lui Voiculescu s-a pus și partidul. „Nu se pune problema schimbării lui Vlad Voiculescu, susțin cei din USR PLUS.

„Lucrurile sunt foarte simple, noi am anunțat clar că Vlad Voiculescu are susținerea noastră. Dacă Florin Cîțu nu ține cont și îl demite, atunci Guvernul pică. Guvernul a fost învestit în funcție și cu voturile noastre, noi am susținut Executivul în forma aceasta, nu poate decide Cîțu în privința unui membru USR-PLUS”, potrivit unor surse politice citate de Digi 24.

author avatar
Andreea Vlad
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger