AcasăPoliticaCredinţa liderului PPU-SL, Daniel Ionaşcu, nu este zdruncinată nici de pandemie: a...

Credinţa liderului PPU-SL, Daniel Ionaşcu, nu este zdruncinată nici de pandemie: a mers la Peștera Sf. Andrei

daniel ionascuCredinţa liderului PPU-SL, Daniel Ionaşcu, nu este zdruncinată nici de pandemie: a mers la Peștera Sf. Andrei

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste social – liberal a anunțat că, în ciuda vremurilor dificile, a mers la Peștera Sf. Andrei, ocrotitorul neamului românesc.

Președintele executiv al PPU-SL consideră că asistăm la o prigoană pe credință

Liderul PPU-SL a postat un mesaj pe pagina se de Facebook în care anunță că o „credință se mărturisește deschis și răspicat, cu demnitate, onoare și curaj, indiferent de riscuri„.

Recent, același politician afirma că în aceste zile asistăm la o prigoană pe credință chiar mai agresivă decât în perioada comunistă și le-a cerut românilor să lupte împotriva abuzurilor și să apere sufletul românesc.

Daniel Ionașcu nu se ferește să-și exprime în mod public atașamentul față de credință și, în ciuda restricțiilor și a măsurilor de izolare, spune că nu va renunța la a-și demonstra pe viu aceste valori. Liderul umanist a fost prezent luni, 30 noiembrie, la peştera Sf. Andrei, această locație cu o importantă semnificație, situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța.

Așa cum ne-au învățat Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, apostolii, sfinții, mucenicii, creștinii adevărați din colțurile lumii, credința se mărturisește deschis și răspicat, cu demnitate, onoare și curaj, indiferent de riscuri.

Credința adevarata se dovedește și se întărește prin fapte. Doamne, ocrotește-i pe romani!”, a scris Ionașcu pe pagina sa de socializare”, susţine Daniel Ionaşcu.

Liderul PPU-SL a luat apărarea Bisericii

Daniel Ionașcu a fost un aprig apărător al Bisericii Ortodoxe și al Patriarhului Daniel în disputa de la distanță a instituției cu jurnalistul CTP, apărută la finele lunii trecute.

Până aici! Românii nu sunt vite! Excesele de comportament și limbaj ale domnului Cristian Tudor Popescu sunt specifice unei tulburări care este foarte clar delimitată în psihiatrie. În aceste condiții, verbiajul grobian al acestui domn merită, cel mult, o evaluare clinică. În consecință, cei care îi acceptă și îi promovează delirul inept sunt fie potențiali “colegi de salon”, fie oportuniști fără conștiință.

Stafidit de vidul interior, CTP își proiectează impotența spirituală asupra celorlalți. Incapabil să accepte diferențele de opinie și să recunoască adevărul exterior psihozei care îl consumă, se vede doar pe sine, multiplicat în oglinzile unui suflet fără profunzime, și strigă vehement: vitelor!

Trăim un moment de cumpănă. Credința este prigonită mai agresiv decât în comunism. Astăzi, în timp ce nebunii amenință Biserica de pe acoperișuri, iar noii comuniști, cocoțați în funcții din administrația locală, refuză ostentativ să atingă Biblia, trebuie să alegem între minciună și adevăr, între curajul de a ne declara credință și frica de a nu deranja “miliția” fără Dumnezeu care vrea să facă legea și pe străzi și în suflete.

E momentul să ne trezim. Să ne scuturăm de frică. Să luptăm împotriva abuzului. Să apărăm sufletul românesc și să ne respectăm istoria națională în care Biserica a avut și are un rol fundamental„, scria Ionașcu în mediul online în urmă cu câteva săptămâni.

author avatar
Andrei Ștefan