AcasăPoliticaCovid va da primarii

Covid va da primarii

Sunt o groază de partide care și-au trecut candidații pe liste. Sunt și campanii, care mai bogate, care mai sărăcuțe. Din om în om, din ușă în ușă, cu afișe, cu postere, fiecare cu ce a crezut că poate fi mai convingător. Dintre toate, însă, una sare în ochi.

Deși nu este înscris pe liste și nici în registrul partidelor, Covid 19 domină de departe alegerile. Campania lui este făcută de Grupul de Comunicare Strategică, o istituție mai degrabă inventată pentru a manipula cifrele.

Hai la vot, dacă aveți curaj!

Am văzut raportări cu morți care erau în viață, am văzut și oameni sănătoși care figurau în scripte ca fiind bolnavi de Covid, am văzut și cum vindecații ies la suprafață în pâlcuri de câte 40-50 de mii de la o zi la alta. Am văzut și cum numărul de îmbolnăviri crește în raport de nevoile politice. Când se apropia moțiunea de cenzură, bunăoară, răsăreau bolnavii ca ciupercile după ploaie, ca să înțeleagă și PSD că Guvernul nu trebuie să cadă. Am văzut, în egală măsură, și obsesii colective induse de amenințările unui Arafat sau Tătaru cu purtatul măștii, exact când numărul de cazuri era în scădere. Se poartă și acum, deși tot mai multe studii arată că masca te protejează doar puțin spre mai deloc.

Guvernul nu are nicio vină, a asigurat totul pentru a ne proteja. De vină este ba populația, ba restaurantul, ba concediul. Guvernului, repet, nu i se poate imputa ceva. Ba chiar ne dă asigurări că putem merge la vot fără nicio teamă, căci sunt luate toate măsurile de protecție. Cabine speciale pentru febrili, pentru strănutăcioși, pentru asimptomatici, deși nimeni nu pricepe cum o fi asta. Dar, pe de altă parte, vine Grupul de Manipulare care iar se joacă de-a îmbolnăvirile. De la o zi la alta tot mai multe.

Nu spune nimeni să nu venim la vot, dimpotrivă, dar numărul din ce în ce mai mare de cazuri noi bagă groaza în electorat. Ținta, evident, este populația de vârsta a treia, ale cărei opțiuni politice sunt cunoscute. Veniți la vot, strigă sau ne invită Guvernul, în raport de starea lui de mulțumire. Noi v-am asigurat condiții, mai departe este o chestiune de noroc, înțelegem noi. Este ca un tablou cu turme invitate pe tăpșanul cu iarbă grasă, fără să li se arate și lupii care își sticlesc colții prin preajmă. Probabil că peste câteva zile vom afla de îmbolnăviri de ordinul miilor în fiecare zi. Exact cât să ne piară cheful de a mai ieși la vot. Primarii nu vor fi aleși de electorat, ci de Covid. Doar de Covid.

author avatar
Valentin Boeru
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger