AcasăPoliticaCovid, când dușman și când prieten

Covid, când dușman și când prieten

La începuturi, Covid a fost dușmanul PNL. Și al lui Iohannis, care avea alte planuri cu România. Voia alegeri anticipate și virusul i-a spulberat visele. Apoi, când un milion de români din Diaspora au pătruns în țară, Covid a ajuns dușmanul lor de moarte. Nu-i mai putea folosi pe naivi la răsturnarea scorului electoral și, pe deasupra, uitând să se șteargă pe picioare la intrarea în țară, ne-au nenorocit pe toți.

În scurt timp, însă, Covid le-a devenit prieten. Îl puteau folosi la stări de urgență, de alertă, la ordonanțele cu epoleți și la sădirea groazei în sufletele celor care nu-i iubeau.

Între lăcomie și inepție

Naiba mai înțelege când Iohannis și liberalii lui Orban ba urau virusul, ba îl iubeau. Pe deoparte trebuia bătut și alungat, pe de altă parte trebuia pus la treabă, să producă niște bani. Cât mai mulți. Pe deoparte era bun pentru că le dădea ocazia să se laude cu măsurile pe care le luau împotriva lui, pe de alta nu era bine pentru că tot ei se făceau de…, de…, hai că am găsit cuvântul, se făceau de basm cu incompetența pe care o demonstrau plenar. Era bine că au putut să atace PSD că a lăsat depozitele goale, dar era și rău că le sărea lumea în cap că nu iau măsuri să le umple.

Era bine când le-a dat ocazia să ne omoare cu grija lor față de noi la sărbătoarea Paștelui, dar era și rău când Biserica era gata-gata să-i afurisească pentru cum l-au batjocorit de Dumnezeu. Într-un fel era bine că i-a dat ocazia lui Iohannis să apară la televizor și să ne învețe cum e cu spălatul pe mâini, în alt fel era rău că lumea făcea mișto de el că nu poate lega două vorbe fără prompter. A fost bine când la adăpostul stării de urgență liberalii au început să-și umple desagii, și rău când PSD striga la ei să nu mai fure. Bine când prelungeau starea de alertă sau de urgență, rău când și-au dat seama că nu le ajunge timpul până la alegeri să vândă tot.

Pe deoparte a fost bine când ciordeau pe rupte, rău când au început să iasă la iveală măgăriile. Era bine că virusul i-a ținut la putere, dar se anunță rău când PSD îi va cerne cu moțiunea de cenzură. A fost bine când Iohannis îi lăuda cât sunt de deștepți, dar rău când lumea s-a prins că Iohannis minte.E bine că virusul îi lasă să joace de-a alegerile, dar nasol când vor vedea rezultatul. Nu-mi cer scuze pentru „nasol”, este exact ce li se va întâmpla. Este realitatea pe care nu mai au cum s-o dea la întors.

author avatar
Valentin Boeru
601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger