AcasăPoliticaControverse pe tema noilor buletine, după apariția cuvântului ”gen”. ”Sper că e...

Controverse pe tema noilor buletine, după apariția cuvântului ”gen”. ”Sper că e doar o gravă eroare”

(sursa foto: Facebook/Pavel Popescu)

După ce reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au ieșit în spațiul public cu o serie de remarci la vederea noului model de carte de identitate, a venit rândul unui lider PNL din tabăra lui Florin Cîțu, premierul – aspirant la șefia Partidului Național Liberal la Congresul din toamnă, să transmită un mesaj într-o notă apropiată.

Este vorba despre Pavel Popescu, liderul PNL Sector 4, care s-a oprit la rândul său asupra faptului că pe specimenul de carte de identitate nu apare termenul ”sex”, ci ”gen”.

(sursa foto: Facebook/Pavel Popescu)

”Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Pavel Popescu, pe pagina sa de Facebook, marți seară târziu.

AUR: De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

De altfel, și reprezentanții formațiunii conduse de către George Simion și Claudiu Târziu aduseseră în discuție acest aspect, între altele semnalate cu privire la noile cărți de identitate.

Sub ”umbrela” unor ”întrebări legitime cu privire la noile buletine”, cei de la AUR vor să afle răspunsurile la mai multe întrebări pe această temă.

După cum reiese dintr-o postare făcută marți, pe pagina de Facebook a Alianței, aceste întrebări sunt:

”- De ce nu apare tricolorul?
– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?
– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?
– Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”

Bode: Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut la rândul său unele precizări, în contextul lansării Cărții Electronice de Identitate.

„Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice.

Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document.”, a declarat Bode, citat pe site-ul Ministerului pe care îl conduce.

Totodată, în același comunicat postat pe site-ul MAI-ului pe 3 august, se mai menționează următoarele: ”Cartea Electronică de Identitate este o necesitate impusă de evoluția societății, a cerințelor de securitate globală și a statelor, precum și pentru un control cât mai eficient la trecerea frontierei de stat.”

author avatar
Andrei Coman
610 afisari

14 COMENTARII

  1. Bode ar putea sa o dreaga. Sa inlocuiasca cuvntul ” Gen ” cu cuvantul ” Masturbant ” sau ” Masturbanta „. Cat se poate de clar si la mintea neomarxistilor rezist.

  2. Absolut de acord cu observațiile AUR.
    In plus, nu inteleg de ce CNP si data nasterii sunt imprimate. Poate voi nu înțelegeți ce se poate face cu aceste 2 informatii?
    Cartea este destinata autentificării electronice. Un „organ” trebuie sa fie înzestrat cu tot ce e necesar pentru a putea citi informațiile corespunzatoare nivelului sau de securitate si ATAT.

    • poate, pentru limba romana, ca altele, este in proces de corupere de catre grupari organizate si indivizi neorganizati cu minte fara circumvolutiuni

    • Unde ai facut scoala mai substantivule? Exprimare mai eleganta? In franceza la aberația naturii pe care o reprezinti i se spune „chose”. În românește nu este o persoana, este un lucru.
      Inteleg ca te declari o fiinta neînsuflețite de un gen nedeterminat. Daca presupun ca esti neutru este correct pentru tine? Chiar daca lucrurile nu pot fi jignite n-as vrea sa te simți prost.
      Fa-mă te rog să înteleg. Neutru dupa cate stiu este un obiect de genul masculin la singular si feminin la plural. Elegant deci, cand esti singur esti un onanist iar când iesi in societate esti doamna celor ca tine dar de gen relativ masculin?

  3. In Codul Numeric Personal, cifra 1 reprezintă sexul M=masculin, iar cifra 2 reprezintă sexul F=feminin!
    Dilemă:care vor fi cifrele pentru L;B;G…etc,etc???
    Oare și-au pus întrebarea minunații noștri factori de răspundere???
    Și, dacă răspunsul este DA,care este soluția???

  4. Scriu cu majuscule sa vada bine cine trebuie.!
    ASEARA LA ANTENA 3 A VORBIT DL DIRECTOR AL DIRECTIE DE EVIDENTA PERSOANELOR CU GRADUL DE CHESTOR ADICA G E N E R A L DESPRE NOILE BULETINE
    DESTUL DE CONFUZ SI FARA RASPUNSURI PREA EXACTE LA INTREBARILE PUSE DIN PLATOU.
    DAR ATENTIE CU ACEASTA OCAZIE VORBIND DL GENERAL DESPRE CULORILE DE PE CARD A FOLOSIT EXPRESIA
    V O P S E L U R I !!!!! ADICA PLURALUL DE LA VOPSEA
    iL ROG PE DL GENERAL SA CITEASCA CE SCRIE DEX ONLINE DESPRE PLURALUL SUBSTANTIVULUI VOPSEA / VOPSEA-VOPSELE/
    SAU POATE E CEVA NOU CE EU NU AM INVATAT IN SCOALA? RECUNOSCT CA SUNT SIMPLU CETATEAN FARA MULTA SCOALA SI NU SUNT GENERAL DE POLITIE SI CA PE VIITOR O SA FOLOSESC SI EU SUBSTANTIVUL VOPSELURI !!!!!!!! DACA AM GRESIT CEVA IN CELE SCRISE AICI CER SCUZE.
    HAI PA!

  5. intrebare
    daca o persoana de sex masculin vrea sa se considere femeie desi are organele genitale ale unui barbat poate sa o faca? atunci un sportiv de ex boxer poate merge sa se bata cu fetele ce practica boxul spunand ca el ese considera femeie. La fel si la tenis , gimnastica , haltere etc Da? si uite asa ajunge campion ( campioana) Ce chestie dom,le !

  6. Cum sa declare i ba politrucii noștrii așa pe fata că așa le a zis UE să facă buletine unde sa ne bage și sănătatea la pachet cu tot haloimesul ,pt să vadă ei ce cușcă mare o sa le facă de unde nu vor mai ieși fără impunerile lor de vaccinări și alte aberații!!!! Și ce o sa mai executați slugarnic???

  7. HUO LA TOȚI GAYY USR-
    HUO TOȚI GAYY DIN ȚARA NOASTRĂ ROMÂNIA CU POPOR MAJORITAR ORTODOX.
    HUO LA TOȚI NAZI DIN ȚARA NOASTRĂ ROMÂNIA.
    HUO LA TOȚI BOLŞEVICII DIN ȚARA NOASTRĂ ROMÂNIA.
    HUO LA TOȚI PUPĂTORII DE DOSURI ue.
    HUO LA TOȚI CEI CARE FAC RĂU ROMÂNILOR.
    HUO LA OCULTA CRIMINALĂ DIN ȚARA NOASTRĂ.
    SI HUO LA TOȚI CEI CARE SUNT CRIMINALI IN ROMÂNIA SI VOR SĂ UCIDĂ SI SĂ DISTRUGĂ ROMÂNIA.

  8. JOS Sodoma si Gomora useristo-penelistă! JOS scursura lumii! JOS degradarea umană! JOS depravarea societății! JOS cu toti cei care vor să lase românii fără identitate!
    Un lucru este clar. Femeile ai pi…, bărbații au pu.. Asa am fost creați! Altceva nu avem! Nu ne interesează apucăturile si pornirile satanicesti ale celor care vor să fie altfel. E fix problema lor. Nu trebuie să schimbăm o întreagă țară pentru câțiva care nu-si cunosc identitatea.
    Vom dizolva Sodoma si Gomora din România!

  9. Iar confuzii de sex, gen si orientari apoi politistul confunda stema cu drapelul..apoi specimenul nu are adresa unde descinzi sau sta in flori?

  10. Deci cum conving la Ghiseu ca sunt Ocan din Tei si nu fratele meu geaman Ocan din Titu sau fratele nostru geaman Ocan din Titan?

  11. Buna ziua.
    Mie nu-mi apare data emiteri si evidenta cu oras deci cum fac ca toate actele cer?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger