AcasăPolitica„Consultările” de la Cotroceni, sub lupa lui Adrian Năstase. Cum vede decizia...

„Consultările” de la Cotroceni, sub lupa lui Adrian Năstase. Cum vede decizia PSD de a nu da ochii cu Iohannis

„Consultările” de la Cotroceni, sub lupa lui Adrian Năstase. Cum vede decizia PSD (foto: Facebook/Adrian Năstase)

Fostul premier social-democrat se arată mulțumit de hotărârea anunțată de la vârful PSD în cursul acestei după-amieze, mai exact refuzul de a merge la discuțiile cu Klaus Iohannis, în vederea desemnării viitorului premier.

”Ar fi trebuit să meargă astăzi PSD la „consultările” de la Cotroceni? Evident că nu. Și mă bucur că au luat această decizie”, a transmis Adrian Năstase.

În acest context, fostul șef de Guvern l-a criticat fățiș pe șeful statului. ”Butaforia de la Cotriceni, organizată de Iohannis nu mai păcălește pe nimeni. Nu are rost să repet care era succesiunea fazelor prevăzute de Constituție pentru a se ajunge la desemnarea candidatului de premier. Niciun președinte, până acum nu și-a permis să încalce, cu atâta brutalitate, litera și spiritul Constituției”, susține fostul premier, într-un comentariu postat pe blogul său.

Adrian Năstase și-a continuat analiza, aducând în discuție Consiliile de Coordinare Politică, din vremea Convenției Democrate Române, alianța din anii ’90 la care făcuse referire, în cursul zilei, de la Parlament, și Marcel Ciolacu. ”Iohannis s-a dovedit, încă o dată, nu doar „partenerul” PNL (cum spunea Rareș Bogdan), ci complicele său. Complice în încălcarea Constituției. „Parlamentul său” îi va dovedi cât de greșită a fost evaluarea pe care a făcut-o în declanșarea alegerilor. Iar „guvernul său” le va arăta românilor costul unei noi administrații de tip COCOPO”, a mai punctat Năstase.

Ciolacu: Actualul CDR nu are nicio soluţie

După ce a anunțat că PSD-ul nu va fi prezent, la consultările de Cotroceni – social-democrații fiind așteptați la ora 15, conform programului anunțat de Președinție – Ciolacu a avertizat că formațiunea pe care o conduce are de gând să facă o opoziție dură. ”PSD va intra total în opoziţie, vom face o opoziţie dură, cum merită românii să fie reprezentanţi de către PSD şi vedem că actualul CDR nu are nicio soluţie nici pentru criza sanitară, nici pentru cea economică. În continuare, aşteptăm programul de guvernare al noului CDR şi bugetul de stat, care cu siguranţă va fi un buget al austerității”, a mai afirmat Ciolacu.

Totodată, răspunzând unei întrebări, liderul social-democrat a explicat și de ce anume s-a decis, la nivelul PSD-ului, să nu se meargă la Cotroceni cu o propunere de premier. ”Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în timpul campaniei electorale. Mai mult, s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România – coaliția pierzătorilor și să fie un nou guvern al său. Le urăm succes!”, a declarat președintele PSD.

371 afisari

1 COMENTARIU

  1. Îi dau domnului Năstase un pont. Pe gratis. Eu am copilărit lângă gardul palatului (pe atunci al pionierilor) și numeam cartierul Trei Coceni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger