AcasăPoliticaConsultările de la Cotroceni. PNL a ieșit de la discuțiile cu Iohannis....

Consultările de la Cotroceni. PNL a ieșit de la discuțiile cu Iohannis. Mesajul lui Ludovic Orban

Ludovic OrbanConsultările de la Cotroceni. PNL vrea un guvern de centru-dreapta. Ludovic Orban, mesaj clar!

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, după consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni intenția liberalilor este de a forma un guvern de centru-dreapta cu USR PLUS, UDMR și minoritățile, Florin Cîțu să fie premier iar el, în calitate de șef al partidului, să fie președintele Camerei Deputaților.

„Am participat la consultările declanșate de Președintele României, Klaus Iohannis, privitoare la formarea viitorului guvern, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Echipa de negociere a fost formată din Rareș Bogdan, Florin Cîțu, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu. I-am prezentat Președintelui poziția de principiu a Partidului Național Liberal. Partidul Național Liberal, consecvent acțiunii sale politice și angajamentelor din campania electorală, rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru-dreapta care să poată să asigure dezvoltarea României, reformarea sistemelor publice și saltul economic de care are nevoie, care să ducă la un salt în calitatea vieții și la o creștere fără precedent a veniturilor românilor.

I-am prezentat Președintelui mandatul acordat de Biroul Politic Național către echipa de negociere, și anume formarea unui guvern de centru-dreapta, cu posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, de asemenea grupul minorităților naționale, cu un program de guvernare care să cuprindă cele mai importante măsuri ale Planului de dezvoltare al României pe care Partidul Național Liberal l-a prezentat cetățenilor români în campania electorală. De asemenea, i-am prezentat Președintelui că propunerea noastră pentru funcția de premier este în persoana domnului Florin Cîțu. De asemenea, cealaltă componentă a mandatului, și anume ca președinția Camerei Deputaților să fie deținută de președintele Partidului Național Liberal. L-am informat despre evoluția discuțiilor de până în prezent cu posibilii parteneri și, de asemenea, l-am informat de dorința noastră de a continua aceste negocieri, astfel încât să ajungem la un rezultat care să permită învestirea unui guvern de centru-dreapta într-un termen rezonabil”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu suntem de acord cu nici o participare la guvernare a PSD”

Întrebat ce a spus președintele Klaus Iohannis cu privire la faptul că negocierile din PNL, USR-PLUS și UDMR par a fi blocate, după două zile în care nu s-a ajuns la vreun consens, Ludovic Orban a declarat: „Echipele de negociere se desfășoară pe palierul politic, pe palierul parlamentar și pe palierul programului de guvernare. Sigur că negocierile nu se desfășoară atât de rapid cum poate ne-am fi dorit fiecare dintre noi. Sigur că sunt puncte în care avem diferențe, dar din punctul nostru de vedere deschiderea de a continua aceste negocieri este aceeași și noi vom continua aceste discuții. În ceea ce privește poziția Președintelui, sunt convins că Președintele României va prezenta public poziția sa”.

Întrebat dacă PNL ar fi de acord cu un guvern de uniune națională condus de premierul propus de PSD, Ludovic Orban a afirmat: „Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a ținut în loc România 30 de ani, PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea populației în 2016, a făcut cu totul și cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, PSD s-a comportat ca un partid care nu merită să dețină nicio părticică de putere în România”.

author avatar
Andreea Vlad
324 afisari

2 COMENTARII

  1. Liberalii vor totul, o sa lasa firimituri alorlalti, adica nimic

  2. Dupa castigarea alegerilor in dec.2016, in ianuarie 2017 PNListi si altii au iesit in strada si a militat pentru caderea noului Guvern.
    Au pus umarul la destabilizarea puterii nou instalate prin vointa poporului.
    Se intoarce roata la acest Guvern de minoritari ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger