AcasăPoliticaUPDATE. Consultări la Cotroceni, runda 2. Iohannis, către delegația PSD: „Constatarea mea...

UPDATE. Consultări la Cotroceni, runda 2. Iohannis, către delegația PSD: „Constatarea mea este că în spațiul politic…” – VIDEO

Consultări la Cotroceni, runda 2. Iohannis a chemat din nou partidele la discuții, în vederea desemnării unui premier (sursa foto: Klaus Iohannis/Facebook)

La o zi după ce Guvernului propus de Dacian Cioloș, premierul desemnat în urma unei prime runde de consultări la Cotroceni, nu a obținut votul de încredere al Parlamentului, la sediul Președinției sunt programate noi discuții.

UPDATE 11.32: Klaus Iohannis li s-a adresat social-democraților din delegația condusă de către Marcel Ciolacu, din care fac parte și Sorin Grindeanu și Paul Stănescu, dar și profesorii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel.

„V-am invitat din nou la consultări pentru că prima încercare nu a dus la formarea unui guvern, cred că totuși suntem într-o situație mult diferită acum, din păcate criza pandemică s-a aprofundat, criza politică nu mai este înțeleasă în niciun fel de români și constatarea mea este că în spațiul politic există real dorința de a găsi o soluție și de a încheia această criză”, a declarat Iohannis.

UPDATE: Delegația PNL, din care fac parte Florin Cîțu, liderul formațiunii, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu și Lucian Bode discută la această oră cu președintele Iohannis.

„Aştept o abordare constructivă şi pozitivă în primul rând de la PNL, dar mai târziu astăzi şi de la alte partide responsabile”, a declarat şeful statului, înainte de a începe discuțiile de la Cotroceni.


Mai exact, Klaus Iohannis a convocat din nou partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlament la consultări, în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru.

Conform calendarului anunțat de la Cotroceni, primii invitați la discuții sunt liberalii, așteptați să înceapă să discute cu șeful statului începând cu ora 11. Urmează, în ordine, PSD-ul, UDMR-ul, USR-ul, AUR, și, respectiv, Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

Dumitrescu, PNL: Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni

Rămâne de văzut ce vor stabili partidele înainte de a merge să discute cu președintele și ce propuneri de premier vor fi înaintate în cadrul consultărilor.

„Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este președintele partidului, Florin Cîțu.

Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni.

Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL”, a anunțat prim-vicepreşedinte PNL, Iulian Dumitrescu, pe Facebook, încă de miercuri după-amiază.

Cîțu: PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR

Pe de altă parte, după aflarea rezultatului votului din Parlament, Florin Cîțu a anunțat, pe aceeași rețea de socializare, faptul că „PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern”. ”Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, a susținut Cîțu, în mesajul său.

Totodată, liderul PSD s-a ferit să spună, miercuri, dacă social-democrații vor merge cu o propunere de premier la Cotroceni. „În primul rând mergem, să fim invitați. Cum vom merge, vom decide la partid”, a declarat Marcel Ciolacu, răspunzând unei întrebări.

Iată calendarul consultărilor cu partidele și formațiunile politice parlamentare:

  • 11:00
    Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)
  • 11:30
    Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)
  • 12:00
    Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
  • 12:30
    Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)
  • 13:00
    Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
  • 13:30
    Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale
228 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger