AcasăPoliticaUPDATE. Consultări la Cotroceni pentru desemnarea noului premier. PSD și PNL, împreună...

UPDATE. Consultări la Cotroceni pentru desemnarea noului premier. PSD și PNL, împreună la discuții/Ce le-a spus Iohannis

sursa foto: captură video

Consultările de la Cotroceni sunt în plină desfășurare. Primii care au intrat la discuțiile cu șeful statului au fost Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președinții PSD și PNL.

UPDATE: Și delegația reprezentând Uniunea Salvați România a fost primită la consultările cu președintele, de la Cotroceni.

UPDATE: Delegația UDMR prezentă la Cotroceni, formată din liderul Uniunii, Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Tanczos Barna, discută cu Klaus Iohannis. Şeful statului i-a salutat pe cei trei politicieni, dar nu le-a strâns mâna, cum a făcut cu liderii PNL, PSD şi al grupului minorităţilor.

UPDATE: Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au ajuns față în față cu Klaus Iohannis. Zâmbitor, președintele a dat mâna cu președinții celor două partide parlamentare, înainte să înceapă discuțiile. La fel a procedat și cu liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian, care a fost prezent la discuții.

„Suntem în situaţia pe care am planificat-o de acum un an şi jumătate, de rotaţie la nivelul premierului şi cred că este extrem de important să observăm că ceea ce s-a început şi s-a discutat ca o soluţie pentru stabilitatea României continuă în parametrii planificaţi şi de aceea suntem acum, aici, ca să continuăm”, a spus Iohannis până să înceapă consultările cu Ciolacu și  Ciucă, discuții la care a fost prezent şi Pambuccian.


 

Peste aproximativ trei ore urmează să înceapă, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării noului premier. PSD și PNL au fost chemate împreună la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, cele două formațiuni politice deschizând seria consultărilor de marți, 13 iunie.

Potrivit programului oficial al consultărilor, anunțat de la Cotroceni, Klaus Iohannis se va întâlni, la ora 12.00, cu reprezentanţii PSD, PNL şi ai minorităţilor naţionale. Așadar, PNL, care a avut până acum premierul, şi PSD, care urmează să dea viitorul prim-ministru, au fost invitate împreună la consultări.

UDMR, chemat la Cotroceni de la 12.30

De la ora 12:30, au fost invitaţi reprezentanții UDMR, așadar separat de PSD și PNL, partidele cu care au format până acum coaliţia de guvernare. Urmează ca, de la ora 13, să intre la discuțiile cu președintele delegația USR, pentru ca de la ora 13:30 să înceapă, conform programului anunțat, discuțiile cu reprezentanții AUR.

La finalul acestor consultări, șeful statului urmează să anunțe numele viitorului premier desemnat. Toată lumea se aşteaptă ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, să fie cel desemnat pentru a prelua șefia Guvernului, după rocada guvernamentală. Din câte s-a aflat că și-ar dori partidele de la guvernare, noul Executiv ar urma să fie votat joi de Parlament.

Luni, după ce a anunțat public că-și depune mandatul, Nicolae Ciucă a mers la Cotroceni. După ce a luat act de demisia lui Ciucă din funcția de premier, Iohannis a semnat decretul prin care Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, preia, interimar, atribuţiile de prim-ministru, până la formarea noului Guvern.

167 afisari

5 COMENTARII

  1. Pnl,psd,spurcáciuni, vanzatori ticálosi si abjecti ai romanilor si Romaniei!
    Vin asa zisele alegeri!
    Deschide ochii románe!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger