AcasăPoliticaConspirația împotriva justiției

Conspirația împotriva justiției

Nu se poate vorbi despre justiție atât timp cât însuși ministrul luptă împotriva ei. Dreptate? Egalitate în fața legii? Terminați cu basmele astea, au fost născocite exact cât să fie teme de aburit mințile în campaniile electorale.

Ambiția lui Klaus Iohannis de a desființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție își face efectul. Ideea a lansat-o cu multă vreme în urmă. Apoi a devenit temă de lucru pentru PNL și a fost pusă pe tapet de fiecare dată. „Toată lumea a înţeles bine că SIIJ este o anomalie, nu trebuie să existe! Deci guvernul trebuie să vină urgent cu o iniţiativă legislativă care să reglementeze această anomalie. Solicit Guvernului să elaboreze cu celeritate un proiect de lege în acord cu voința populară și cu recomandările GRECO, iar acestui demers să i se ralieze și CSM”, rânjea el către națiune încă din vara lui 2019. A uitat intenționat să precizeze care „toată lumea”, la ce se referea când spunea că este o „anomalie” sau „în acord cu voința populară”. Abia după ce s-a instalat guvernul coaliției problema a prins contur clar.

Nu putea fi pusă în aplicare decât dacă la conducerea justiției se afla un ministru șantajabil și, din câte se aude, fără prea multă carte. Iohannis cerea un demers căruia să i se ralieze și Consiliul Superior al Magistraturii. Soarta i-a fost potrivnică Mărețului Jurist de la Cotroceni. CSM s-a întrunit, dar i-a dat cu flit și ministrului, și lui Iohannis. Cu vot majoritar și la diferență mare s-a stabilit că SIIJ nu trebuie desființată. Dacă nu avea de apărat prestația judecătoarelor cercetate de Secție pentru soluția pronunțată în cazul restituirii abuzive a proprietăților din Sibiu către FDGR-ul condus chiar de el, de ce îi frigea lui Iohannis buza atât de tare? Nu are rost să intrăm în detalii pe care presa independentă le-a comentat, un lucru iese în evidență tot mai pregnant. Este tot o comandă venită de afară, din moment ce și Iohannis fac trimiteri la tot soiul de rapoarte venite din zona în care cei doi iau lumină. CSM i-a tăiat elanul ministrului Stelian Ion, dar asta nu l-a descurajat. A doua zi a dat fuga la guvern să născocească proiectul de lege pe care să-l trimită în Parlament. Nu mai conta că CSM a dat aviz negativ. Ce a fost mai mare? Presiunea venită din partea lui Iohannis sau presiunea din Occidentul în fața căruia el, ca un puternic om de stat, stă cu capul plecat?

author avatar
Valentin Boeru
758 afisari

12 COMENTARII

  1. Trebuie sa stie toata lumea ca FGDR-ul infiintat de Iohanus pe cand era primar,pritr-o lucratura infractionala,cu ajutorul celor 2 judecatoare ” vecinele mele „,a devenit mostenitorul ( nelegal ) al GEG,Grupul etnic German,care a trimis la Auschvitz zeci de mii de evrei din zona Sibiului,dupa care le confisca propietatile.Dupa desfiintarea GEG-ului,propietatile respective au trecut in patrimoniul Statului Roman.Iar primarul Iohanus,i-a aprobat FGDR-ului,mostenitorului ilegal al carui presdinte era Iohanus,trecerea propietatilor respective din patrimoniul statului,in propietatea FGDR-ului.Si Luluta are in cercetare cateva Dosre,si alti penali ” ai mei „.Asa ca va dati seama,morcovii si inyeresele sunt cat se poate de mari.

  2. Marele Conducator credea ca asa va face pe plac Justitiei, iar aceasta recunoscatoare, nu il va deranja dupa terminarea mandatelor. Franz, n-ai nimerit! Despre noi astia, de care nu-ti pasa, nu ,mai zic. Toti ar trebui sa fie egali in fata legii, si sa dea socotela pentru greseli. Si cei ce impart dreptatea. Si TU!

    • Agit disperat steguletul curcubeu in boschetii din spatele garii Tiraspol , despre noi astia , fomisti legetebisti , nimanui nu-i pasa , dam socoteala pentru greseli si o luam pe carca de la musterii dar nu suntem egali in fata legii , meletia garii ne persifleaza si nu ne da dreptate niciodata . E drept , mai ciordim din buzunarele navetistilor de Rabnita ….

  3. La ce vă așteptați de la klausul cu idei puține și fixe? Dacă i-a intrat in cap că vrea dispariția SIIJ,poate CSM să dea în fiecare zi un aviz negativ.
    SIIJ nu e nici pe departe o anomalie,iar invocarea faptului că a trimis in judecată un număr redus de magistrați e un pretext. De când trebuie făcute rechizitorii „la hectar”?
    Desființarea SIIJ va împlini voia wernerului,a lui Stelică și,implicit, a celor care țin „telecomanda”,însă va îngropa drepturile cetățenilor și înfăptuirea unui act de justiție potrivit legii.

    • Asa este !
      Nu se tine cont de nimic, doar de o vointa unica, a conducatorului iubit

  4. Nu sunt nici o ” Dama de Pica ” , sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA SUGIUK , postez si io p-acilisea sa impusc niste copeici de la Raion . Tocmai ma framantam de ce CSM nu a fost de acord cu infiintarea SIIJ pe timpul lui Dragnea si acum nu mai poate de dragul lor dand aviz negativ 11 membri CSM din 19 care au votat ( 8 au cerut desfiintarea SIIJ ). De unde pana unde au devenit asa grijulii doamnele Savonea , Baltag et com cu Alina Florea ?

  5. Ziare . com , ieri , 14 februarie 2021 , ora 22:30 , articol de Laurentiu Sarbu : ” CUM S-AU MENTINUT LA PUTERE MAGISTRATII ANTI-JUSTITIE CARE AU SUSTINUT ” REFORMELE ” PSD-ALDE ”.

  6. Comisarul . ro , astazi , 15 februarie 2021 , ora 09:16 : ” VIDEO / CAD MASTILE SOSOAICEI ! ” SAPTAMANA ASTA TREBUIE SA-L VIZITEZ PE DOMNUL DRAGNEA ” / ” SA-L PUI SA SPELE WC-uri , SA-L UMILESTI…CUMVA TOT AJUNG LA DOMNUL DRAGNEA ”.

  7. Oare nu mai exista in justitie si cei care respecta principiile de drept ?
    Relatare adevarata din text : „Plimbarea dosarelor până la prescriere s-a vazut ……… și la casele mai mari ale lui Iohannis. Acesta a avut pe rolul instanțelor (n.p.inca ) două dosare penale, care au fost atât de mult plimbate între Sibiu – Alba Iulia – București și retur – sub butonarea șefului Curți de Apel de la Alba, Augustin Lazăr – până s-au prescris. Dar prescrierea faptelor nu înseamnă că ele n-au existat (n.p. faptele exista si pot fi redeschise)……..”

  8. Cititi in Spotmedia.ro , 12 februarie 2021 , ora 17:28 , articolul scris de Simona Spataru : ” DESFIINTAREA SECTIEI SPECIALE ( SIIJ ) : PENTRU CEI CARE NU AU INTELES SAU NU VOR SA INTELEAGA ” .

  9. Acest Stelica un avocatel hotoman din Constanta „pretinul ” altui hotoman Radu Mazare,a capatat peste rand o garsoniera ANL la Constanta uzand de acte false. Necasatorit,fara copii,a luat-o inaintea altora,oameni cu copii, cu greutati aflati pe lista de asteptare cu mult timp inaintea lui Stelica. Aceasta „smecherie imaculata ” a ajuns ministrul Justitiei si acum vrea sa faca ” ordine ” in Justitia Romana,sfidand Legile,CSM-ul,si corpul respectabil al Magistratilor. Si uite asa,cu astia ” modernizeaza Romania ” Cocotatul dela Notre Deal.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger