AcasăPoliticaConsilierii generali PSD au răbufnit! Acuze la adresa lui Nicușor Dan: „Se...

Consilierii generali PSD au răbufnit! Acuze la adresa lui Nicușor Dan: „Se răzbună pe medici”/Care ar fi motivul schimbării managerului de la Colentina

Consilierii generali PSD au răbufnit! Acuze la adresa lui Nicușor Dan: „Se răzbună pe medici”/Care ar fi motivul schimbării managerului de la Colentina (sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Recenta înlăturare din funcție a managerului Spitalului Colentina din Capitală, decizie la care făcuse referire zilele trecute, în termeni categorici, și senatorul PSD, Daniel Zamfir, care acuzase „marea mizerie PNL-USR de la București” – VEZI AICI, continuă să genereze ecouri în rândul formațiunii social-democrate.

De această dată, sunt consilierii generali ai PSD București care au reacționat. Aceștia au ieșit, miercuri, 22 iunie, cu un mesaj dur, după ce doctorul Victor Cauni, specialist urolog, a fost schimbat din postura de manager al Spitalului Colentina. Reprezentanții PSD-ului arată cu degetul către edilul general al Bucureștilor, acuzând nici mai mult, nici mai puțin decât o răzbunare din partea acestuia. Și susținând că Nicușor Dan ar fi fost supărat că nu a fost invitat și el în ziua în care șeful statului a fost în vizită la Spitalul Clinic Colentina, luna trecută, în 12 mai.

„Nicușor Dan (USR) se răzbună pe medici”

„Nicușor Dan (USR) se răzbună pe medici pentru că nu a fost invitat la vizita președintelui Iohannis la spitalul Colentina, de Ziua internațională a Asistentului medical.

Primarul Nicușor Dan, sprijinit de USR, a început epurările politice în spitalele administrate de Primăria Capitalei. Prima victimă este medicul Victor Cauni, manager interimar la spitalul Colentina, unul dintre cei mai căutați urologi din România, recunoscut în multe țări europene pentru performanțele sale medicale.

Miza schimbării: o investiție de peste un miliard de lei pentru o clădire nouă a spitalului.

Un alt motiv al demiterii unuia dintre cei mai performanți manageri de spital din București ar fi supărarea viceprimarului general USR și a lui Nicușor Dan că nu au fost invitați la vizita președintelui Klaus Iohannis la spitalul Colentina, de Ziua internațională a Asistentului medical, unde a fost prezent doar directorul ASSMB”, susțin consilierii generali ai PSD București, într-un mesaj postat pe Facebook.

Acuză o vizită „de evaluare mascată sub forma unui workshop”

Și nu sunt singurele critici îndreptate către Nicușor Dan, din direcția consilierilor generali ai PSD. Aceștia aduc în discuție și un workshop la care au fost alese să participe Spitalul Colentina, dar și o altă unitate spitalicească din subordinea Primăriei Capitalei – Spitalul Sfânta Maria.

„Între timp, Nicușor Dan calcă în picioare, abuziv, votul Consiliului General și a semnat o dispoziție prin care le permite medicilor străini să între în spitale și să-i “controleze” pe medicii români printr-un așa-zis workshop, a unei întâlniri de lucru.

Noi, consilierii generali PSD, am atras atenția asupra vizitei de evaluare mascată sub forma unui workshop. Chiar Nicușor Dan a recunoscut în ședința Consiliului General că este, de fapt, o “evaluare”.

Până și prefectul Capitalei a atras atenția asupra ilegalității și a atacat în instanță dispoziția emisă de Nicușor Dan. Dar asta nu l-a făcut pe primarul general să se oprească.

Spitalele Colentina și Sfânta Maria nu au fost alese întâmplător pentru acest workshop, sunt singurele două spitale din subordinea Primăriei Capitalei unde urmează să se construiască corpuri noi și să se facă investiții foarte mari. De altfel, acei medici au “vizitat” spitalul Colentina și după plecarea lor a urmat schimbarea managerului”, susțin consilierii generali ai PSD București.

258 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger