AcasăPoliticaConsilier USR, dat pe mâna ANI! E acuzat de incompatibilitate, având afaceri...

Consilier USR, dat pe mâna ANI! E acuzat de incompatibilitate, având afaceri imobiliare și fiind membru în CA-ul de la firma de urbanism a Primăriei Capitalei

sursa foto: Cătălin Volintiru/Facebook

Consilier de la Uniunea Salvați România, dat pe mâna ANI! Sesizarea către Agenția Națională de Integritate vine de la un ONG.

Consilierul USR este acuzat că a blocat mai multe proiecte imobiliare din cauză că are interese în domeniu, potrivit lumeapolitica.ro. O organizație non-guvernamentală a decis sesizarea ANI în cazul acestuia, pentru ceea se anunță a fi o dublă incompatibilitate. Conform sursei citate, politicianul are și firmă de imobiliare și a fost numit și în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Imobiliare din București.

Ales pe listele USR în Consiliul Local al Sectorului 6

E vorba despre Cătălin Volintiru. După ce a fost ales pe listele USR în Consiliul Local al Sectorului 6, el a fost numit rapid în Comisia de Urbanism, Lucrări Publice și Protecția Mediului. În același timp, politicianul mai face parte din alte două comisii: Comisia Juridică și mult disputata Comisie de Vânzare a Spațiilor Comerciale.

Conform sursei menționate, Cătălin Volintiru este membru în Consiliile de Administrație a nu mai puțin de cinci unități de învățământ: două licee, două școli și o grădiniță.
Totodată, pe lângă faptul că face parte din aceste comisii și comitete, Volintiru a fost „cadorisit” de partidul amintit și cu o funcție remunerată în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Imobiliare București.

Acuzație: Dublă incompatibilitate în cazul lui Cătălin Volintiru

Tuturor acestor activități i se adaugă și activitatea comercială a politicianului. Consilierul este asociat și la o agenție imobiliară cu o activitate intensă pe piața de profil. Venkmar Trade este vehiculul financiar prin care Cătălin Volintiru își desfășoară activitatea de agent imobiliar, notează sursa citată.

Doar că acest aspect intră în conflict cu activitatea de ales local și mai ales cu cea de membru al Comisiei de Urbanism din care face parte Cătălin Volintiru.
Mai mult, ca proprietar de agenție imobiliară, politicianul este incompatibil și cu funcția de membru CA al companiei imobiliare deținută de Primăria Capitalei.

Un ONG a sesizat ANI

sursa foto: lumeapolitica.ro

În tot acest context, ONG-ul Asociația pentru Dreptul Urbanismului a depus o sesizare la Agenția Națională de Integritate (ANI) cu privire la activitatea lui Cătălin Volintiru. În documentul depus de către Alexandru Pânișoară, președintele ONG-ului, se menționează faptul că fiind administrator la compania Primăriei Municipiului București și consilier local sunt întrunite elementele de incompatibilitate.

„Starea de incompatibilitate există din cauza faptului că funcția de administrator este în cadrul unei companii înființată în baza Legii nr. 31/1990 și care nu se află în subordinea Consiliului Local Sector 6 și în care Sectorul 6 nu are participație. În cadrul Companiei Municipiul București are participații și se află în subordinea Consiliului General al Municipiului București.” se precizează în documentul citat.

author avatar
Andrei Coman
445 afisari

6 COMENTARII

  1. Uite cine o sustine pe Cloty
    Pe hoata de voturi ,maimuta uscata
    Urlau ceva cu coruptea ucide
    Dar numai la altii trebue aplicata

    Atata nesimtire aratata pe fatza
    Te face sa te pui pe ganduri
    Sa te intrebi daca nu cumva gunoaiele astea
    Sunt niste tarfe cu flenduri!

    Care stau precum sacalii la panda
    Cu ochii holbati si guri lacomoase
    USEREAUA aceasta ce canta la dramba
    Scarbosenia asta gheboasa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger