AcasăPoliticaConsens în Coaliție privind reducerea accizei la carburanți! Cu cât ar scădea...

Consens în Coaliție privind reducerea accizei la carburanți! Cu cât ar scădea prețul la pompă

Consens în Coaliție privind reducerea accizei la carburanți! Cu cât ar scădea prețul la pompă (foto: Facebook)

Au fost discuții, marți, la nivel de Coaliție, iar reprezentanții formațiunilor aflate la guvernare au ajuns la un consens pe un subiect de interes pentru români – și nu doar pentru cei care au autoturisme alimentate cu motorină sau benzină.

Concret, Coaliția de guvernare a decis în favoarea reducerii, temporar, a accizei la combustibil. Cu 50 de procente. O astfel de propunere a fost validată la nivelul Coaliției, dar mai sunt pași de urmat, inclusiv discuții cu Comisia Europeană, până s-ar putea vorbi de o decizie finală în această privință.

Câciu anunță discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți

Vestea a venit de la ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. „Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a anunțat ministrul Câciu, marți după-amiază, prin intermediul Facebook.

Și nu sunt singurele aspecte pe care a ales să le menționeze oficialul guvernamental în mesajul transmis în 22 februarie, pe fondul ședinței Coaliției. „Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice. Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an”, susține Câciu.

Ce anunțase recent Marcel Ciolacu

De altfel, în cursul zilei precedente, liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunța că așteaptă să afle de la ministrul Finanțelor concluziile unei simulări pe tema accizei la carburant.

„Am cerut ministrului de Finanţe, domnului Câciu, o simulare ce înseamnă acciza la carburant şi cât este componentă din preţ. A ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare, un preţ deja ca și efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenţie, pe o perioadă limitată, a înjumătăţirii, de exemplu, a accizei, ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei”, a susținut Ciolacu, luni, de la Parlament.

164 afisari

1 COMENTARIU

  1. ce anume ii opreste pe cei care produc si vand sa nu creasca pretul dupa scaderea accizei ? eu cred ca au k kt in loc de creier cei vin cu aiureli din astea . si la tva la fel .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger